Прочитај ми чланак

СП ОДБОЈКА: Одбојкашице Србије сигурне на старту СП

0

Odbojkašice Srbije

Изабранице Зорана Терзића савладале су са 3:1 селекцију Турске у првом мечу на шампионату света у Италији. У среду од 20 часова ривал Бугарска.

Женска одбојкашка репрезентација Србије победом је стартовала на првенству света савладавши у Трсту, у 1. колу Б групе, селекцију Турске са 3:1 у сетовима (25:15, 20:25, 25:19, 25:22).

Изабранице селектора Зорана Терзића испуниле су очекивања и заслужено избориле веома значајан успех.

Највећим делом занимљиве утакмице Србија је одиграла веома добро. Пријем и блок функционисали су на прави начин, а уз прецизан сервис тим је без већих тешкоћа успешно диктирао одговарајући темпо.

Посебно квалитетно српске одбојкашице одиграле су у првом и трећем сету, када Туркиње никако нису успевале да ухвате ритам и зауставе прецизне смечеве расположених ривалки.

Мали пад концентрације тим Србије имао је у другом сету, међутим, правовремено је подиграо игру и у наставку заслужено дошао до тријумфа и стартна три бода на шампионату у Италији.

Наредну утакмицу Србија игра у среду од 20 сати против Бугарске.

У првој утакмици Б групе раније данас Канада је победила Камерун такође са 3:1 (25:12, 25:15, 20:25, 25.14), а у преосталом мечу од 20 сати играју Бразил и Бугарска.

(Вечерње новости)