Прочитај ми чланак

ОВО ЈЕ МЛАДИЋ КОЈИ ЈЕ ХТЕО ДА СРУШИ КРСТ: Ја ћу погинути, али тог крста неће бити

0

425537_107225686087959_572730300_n

Мирза Хатић (27), организатор овог напада у Сарајеву, тврди да крст мора бити уништен због бошњачких мајки чија су деца убијена у Сарајеву и Сребреници.

Мирза признаје да је он био тај који је организовао групу младића са циљем да се обори крст на Златишту који је подигнут у знак сећања на 6.500 хиљада убијених Срба у рату у Сарајеву. Иначе, Хатић је већ познат полицији, према информацијама које се могу пронаћи на интернету.

Сарајлија је и сам потврдио да је покушао да сруши крст са још 20-ак младића, при чему су успели да га аутомобилима оборе до пола.

-Крст смо рушили због мајки којима су убијена деца у Сарајеву и Сребреници. Нисмо успели да га срушимо, јер је полиција ускоро дошла и ухапсила нас. Ту су нас држали оборене на асфалту два и по сата. Након тога су нас одвели у станицу на Пале. Нису нас дирали, ни тукли. Позвали су тужиоца, а он нас је пустио – рекао је Хатић о дешавањима из претходне ноћи.

– Ја ћу погинути, али тог крста неће бити. Нама не смета нико, па ни Срби, и ми желимо мир. Али, они који покушавају да нас заваде, то неће моћи и тај крст ту не сме бити. Ако се не склони за два дана, опет ћемо га рушити – објаснио је он свој став о немогућности останка крста у престоници БиХ где су људи гинули 4 године.

Да подсетимо, спомен-обележје крст на Златишту, направљен као подсећање на српске жртве у рату, схваћен је као провокација од стране бошњака.

Извор: Телеграф