Прочитај ми чланак

ОБРАЗ – ПАРАДА ПОНОСА ПРОТИВ ПАРЕДЕ СРАМА на улицама србске престонице!

0

150-04-1000

Браћо и сестре!

Ми имамо понос. И знамо на кога и зашто смо поносни.

Наш понос су србски и руски хероји и мученици, уметници и официри, научници и спортисти, мајке и војводе, државници и Светитељи. Наш понос су они чији су животи узидани у темеље србске духовности, културе и државности, они без чије љубави и жртве ни Срби ни Србија одавно не би постојали.

Ми никада нећемо пристати на уцене србских непријатеља да зло прихватамо као „добро“, да грех проглашавамо „врлином“, да срамоту називамо „поносом“.

Зато вас позивамо да у недељу, 28. септембра, у 12 часова, прођемо заједно улицама србске Престонице — од Саборне цркве до Споменика србским и руским браниоцима Београда — у истинској ПАРАДИ ПОНОСА, поштовања и захвалности према бољима од себе!

У име Србије и Светосавља, на стогодишњицу нашег поноса због блиставих подвига на Церу и Колубари, покажимо да србски дух у нама није поражен! Посведочимо да смо истински Срби и Србкиње, а не овце и волови за клање! Докажимо да смо део светосавске Нације, а не бесловесног стада!

Прошетајмо поносно престоним Београдом, чији је образ у Великом рату бранио и одбранио мајор Драгутин Гавриловић, и покажимо да нас никакве уцене и претње не могу натерати на предају и капитулацију.

„Образ Београда, србске престонице, мора да буде светао!“

За Крст часни и Слободу златну!

Све за Србство, а Србство ни за шта!