• Почетна
  • СПОРТ
  • МОГУЋИ ИНЦИДЕНТИ: Хулигани с Косова долазе на меч Србија – Албанија?
Прочитај ми чланак

МОГУЋИ ИНЦИДЕНТИ: Хулигани с Косова долазе на меч Србија – Албанија?

0

plisat

Утакмица квалификација за Европско првенство 2016. године између фудбалера Србије и Албаније носи ризик да у Београду 14. октобра дође до нереда, погтово ако се обистине најаве да би навијачи са Косова могли да дођу у српску престоницу.

Присталице ФК Приштина окупљени у групи “Плисат” која прати мечеве албанске репрезентације договориле су се у Тирани са генералним секретаром тамошњег савеза да се нађу у групи од 1.500 навијача који ће на стадиону Партизана бодрити гостујуће фудбалере, преносе тамошњи медиј.

– Имамо добре вести за све наше чланове у вези с путовањем у Београд наредног месеца. После састанка са генералним секретаром савеза у преговора, одлучено је да идемо на утакмицу са Србијом – написали су на Фејсбуку припадници ове групе уз фотографију са челником савеза.

Медији на Косову тврде да иако постоји договор између савеза Србије и Албаније да се не доводе навијачи разлог за инсистирање на доласку у Београд навијача из Приштине, али и ФС Косова наводно је страх да би се српски навијачи могли појавити у Албанији наредне године, што би чланове “Плисата” осрамотило у навијачком свету.

“Ало” преноси да су хулигани из групе “Плисат” током викенда пребили неколико навијача Влазнијима из Ђаковице и поскидали им неколико обележја.

Да ли ће доћи до реализације ових најава остаје још отворено питање, али је извесно да ће српски државни органи морати добро да се припреме како би безбедност пре, током и после меча Србија – Албанија била на адекватном нивоу у Београду.

(Телеграф)