Прочитај ми чланак

Заветници: Отворено писмо грађанима Републике Српске

0

zavetnici

Забринути за судбину Републике Српске, за њен опстанак и будућност, Српски сабор Заветници осећа дужност да се обрати њеним грађанима.

Поштована браћо и сестре, грађани Републике Српске,

Идеална прилика за спровођење такозване обојене револуције у Републици Српској јесу предстојећи избори, заказни за 12. октобар 2014. године.

Они који данас желе да укину Дејтонски споразум били су немоћни да нас војно поразе, да нам наметну своје вредности и физички и духовно нас експлоатишу. Западни центри моћи свој први велики пораз су доживели управо у Републици Српској и због тога је она данас понос, не само српског народа, већ и читавог слободољубивог дела света. Створена крвљу и жртвом њених синова, а очувана љубављу свих нас.

Ипак, данас после двадесет две године, она је угрожена више него икада!

Република Српска је премрежена бројним лажним невладиним организацијама које се са истих идеолошких позиција баве различитим друштвеним питањима ,настојећи да их уз помоћ медија претворе у тачке окупљања незадовољних грађана, који треба да послуже као „пешадија” у обојеној револуцији. Све ове такозване невладине организације су под контролом једног центра који координира њихов рад, финансирање, обуку, и непосредна дејства.

Војничке униформе су заменили оделима, ратне ознаке – невладиним организацијама, а ратне извештаче – медијима које су ставили под своју контролу.

Све је спремно да још једном одиграју своју познату револуцинарно-шаренолику игру. Улоге су подељене, актери обучавани у западним амбасадама,а све је подржано новцем фондова који су и основани за производњу револуција у земљама које нису под контролом и које покушавају да сачувају макар мрву своје независности.

Подсећамо вас, браћо и сестре, да је судбину која је данас намењена Републици Српској, Србија доживела пре 14 година. Верујући у боље сутра,део српског народа поведен од стране оних који су се скривали иза демократских парола, учествовао је у октобарској револуцији и 5.октобра 2000. године Србија постаје политички, економски и духовно окупирана земља! Држава остаје без својих стратешких ресурса, а на власт се, из избора у изборе, доводе политичари који се одричу сваког атрибута државности, али и дела по дела територије.

Због тога је више него икада важно да Српска остане јака и стабилна за све нас!

Веште манипулације и наручена истраживања јавног мњења, пласирана уз помоћ појединих медија у Републици Српској који су под контролом Фондације Конард Аденауер и Евопске банке за обнову и развој, не смеју бити фактор који ће одлучити да ли ће Српска постојати и у будућности!

Српски сабор Заветници, настојаће да у периоду изборне кампање, јавности Републике Српске доставити низ података, информација и доказа о деловању страног фактора на изборе који су пред нама, а појединце који раде за стране интересе позвати на јавно сучељавање и одговорност.

Српски сабор Заветници,
Београд, 20.септембар 2014. године

(Србин.инфо)