Прочитај ми чланак

Феноменална Ана Ивановић освојила турнир у Токију

0

ana-ivanovic-foto-ap

Српска тенисерка Ана Ивановић освојила је титулу на турниру у Токију, пошто је у финалу победила Данкињу Каролину Вознијацки са 6:2, 7:6 (7-2).

Ово је био седми међусобни дуел српске и данске тенисерке, а пети тријумф Ивановићеве. Наша тенисерка је тријумфом у Јапану стигла до четврте титуле у сезони, а 15. у каријери. Ивановићева је турнир у Токију освојила без изгубљеног сета. Ани је припало 470 бодова и 196.670 долара, док је Вознијацки зарадила 105.000 долара и 305 бодова.

Ивановићева се налази на корак од пласмана на завршни турнир у Сингапуру. Овом победом Ана Ивановић је скочила на 5. позицију у трци за пласман на завршни турнир сезоне у Сингапуру на којем ће учествовати осам најбољих тенисерки у текућој години.

Ана је одлично почела меч и већ у првом гему направила брејк. Ивановићева је потом на свој сервис стигла до 2:0, али је Данкиња успела да дође до 2:2. Међутим, наша тенисерка је наставила са одличном игром и успела је да освоји четири узастопна гема и да дође до 1:0 у сетовима.

Вознијацки је на старту другог сета повела са 3:1 у гемовима. Потом је било 4:2 за Данкињу, али је Ивановићева успела да се врати у сет и да изједначи на 4:4. Потом су обе тенисерке освојиле по два гема на своје сервисе, а онда се ушло у тај-брејк. У тај-брејк Ивановићева је била бриљантна и заслужено је стигла до победе. Меч је обиловао великим бројем феноменалних поена, а Ивановићева је бриљирала у томе и често је дизала публику на ноге.

„Каролина је заиста добро одиграла сусрет и водила се велика битка на терену. Имала сам неке веома тешке тренутке, поготово у другом сету. Покушавала сам да дам све од себе у кључним поенима и много сам срећна што сам успела да остварим план. Невероватан осећај је освојити турнир у Токију. Волим да долазим и играм овде, публика је невероватна. Стекла сам много пријатеља у Токију свих ових година и веома сам срећна што долазим сваке године на овај турнир“, рекла је Ивановићева.

(Курир)