Прочитај ми чланак

Погледајте колику територију су за само један дан Украјинци препустили Новорусији

0

1

Информациони центар Антитерористичке операције Украјине данас је индиректно признао још једну манипулацију мапама стања на фронту у Новорусији. Украјинци су данас признали губитак доброг дела територије између Луганска и Првомајска, као и да Првомајск и Славјаносербск држе снаге Новорусије.

Занимљиво је да је пад Славјаносербска Кијев признао тек после 20-ак дана. Како је Правда већ писала, снаге Новорусије су још 28. августа ушле у тај град, а међу њима и припадници Четничког покрета из Србије.

3

Наглу промена мапе многи тумаче и као потврду да су две групе украјинских војника код места Червона Пољана и Красни Луч уништене или да су се предали. Код места Червона Пољана било је опкољено неколико стотина припадника 1. моторизоване бригаде, док су код Красног Луча Били опкољени делови 1. моторизоване бригаде, 80. оклопно моторизоване бригаде, као и борци из батаљона „Ајдар“ – Националне гарде Украјине.

Ситуација је променила и код места Дебаљцево где су украинци признали да је оно што је до јуче био чврст коридор сада линија ватре снага Новорусије.

 

Извор: Правда