Прочитај ми чланак

Одбор директора Железница Србије кочи руски кредит

0

VOZ

Одбор директора Железница Србије данас је, уместо да потпише Анекс 2 уговора о реализацији руског кредита за рехабилитацију пруга на Коридору 10, расформирао пројектни тим и радну групу за преговоре, што ће закочити руски кредит, изјавио је данас помоћник министра грађевинарства Миодраг Јоцић.

Он је рекао Танјугу да је министарство запрепашћено том одлуком која кочи руски кредит вредан укупно 800 милиона долара, за модернизацију железничке инфраструктуре у Србији.

Јоцић је казао да је реч о преговорима са Руском Федерацијом за потписивање Анекса 2, тачке један, који се односи на три деонице на северу Коридора 10.

„Преговори су почели у марту и требало је да радови почну у јуну. Ми сада имамо ситуацију да се, на дан када треба да се потпише Анекс 2, тачка један, уговора у вредности од 48 милиона долара, расформирају радне групе за преговоре и да се тако преговори продужују за више недеља и можда месеци”, нагласио је помоћник министра задужен за железницу.

Он је казао да такав потез двојице извршних директора Железница Србије директно кочи инвестиције на модернизацији железничке инфраструктуре у Србији и додао да ће о свему томе бити обавештен потпредседник владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

„Министарство је запрепашћено одлуком Одбора директора Железница Србије да на данашњој седници доносе закључке о разрешењу пројектног тима и радне групе за преговоре”, истакао је Јоцић.

Анексом 2 је уговорена реконструкција и модернизација шест деоница у дужини око 112 км: на северу Рума – Голубинци у дужини од 17,9 км, Сопот Космајски – Ковачевац 18,4 км, Мала Крсна – Велика Плана 29,5 км и на југу Винарци Ђорђево 15 км, Врањска Бања – Ристовац 18 км и Бујановац – Букаревац 14 км.

(Политика-Танјуг)