• Почетна
  • СВЕТ
  • РУСКИ ПОСМАТРАЧИ: Више гласова било је ЗА независност Шкотске!
Прочитај ми чланак

РУСКИ ПОСМАТРАЧИ: Више гласова било је ЗА независност Шкотске!

0

SKOTKSA

Према ономе што су нам рекли наши посматрачи, било је више гласова „за“ независност, током бројања, каже Георгиј Фјородов шеф Удружења за заштиту изборних права „Цивилна контрола“.

Руски посматрачи који су посматрали како протиче референдум у Шкотској, сматрају да је Вестмистер вршио значајан притисак на Шкоте.

„Према ономе што су нам рекли наши посматрачи, било је више гласова „за“ независност, током бројања. Шкотска се нашла под великим притиском. Они који су водили кампању против независности кршили су све што се могло замислити“, каже Георгиј Фјородов шеф Удружења за заштиту изборних права „Цивилна контрола“.

С друге стране Игор Морозов, члан Одбора за иностране послове Савета Федерације, каже да је на резултате утицала пропаганда Вестминстера.

Подсетимо, грађани Шкотске гласали су против отцепљења од Велике Британије, показју данашањи званични резултат, који имају маргину грешке од скоро 10 одсто.

На основу резултата гласања објављених у 31 од 32 региона, 55, 42 одсто грађана Шкотске гласало је за останак у оквиру Велике Британије, док је 44,58 одсто грађана желело да Шкотска прекине 300-годишњи савез са Британијом, пренео је АФП.

Премијер Шкотске Алекс Салмонд, предводник отцепљења, признао је пораз након што је 31 регион објавио резултате гласања.

(Риа Новости)