Прочитај ми чланак

ОВО СЕ НЕ СМЕ ПРОПУСТИТИ: Срби на Хрвате у Дејвис купу!

0

Marin Ćilić i Novak Đoković  srbi na hrvate

Тениска репрезентација Србије угостиће, од 6. до 8. марта 2015. тениску селекцију Хрватске у „Комбанк арени“.

Нова тениска посластица у „Комбанк арени“. Тражиће се карта више за први окршај Светске групе Дејвис купа 2015, пошто ће наши момци угостити – Хрвате! Жреб у Дубаију у четвртак је спојио старе ривале и заказао паклени дуел од 6. до 8. марта, вероватно у највећој дворани на овим просторима.

Србија је добила предност домаћег терена, јер се прошли меч играо у сплитском „Спаладијуму“. Занимљиво, било је то 2010. године, када су Новак Ђоковић и другови освојили титулу, а на путу до „салатаре“, у четвртфиналу, елиминисали су Хрватску са 4:1.

Евентуални противник у овогодишњем четвртфиналу, од 17. до 19. јула биће победник дуела Бразил – Аргентина. У доњој половини „костура“ налазе се још Јапан и Канада, односно Белгија и Швајцарска. Пре финала, чета Богдана Обрадовића не може да се састане са Француском, САД, Великом Британијом, Чешком…

„Задовољан сам жребом пошто играмо код куће, а зна се какву атмосферу имамо на домаћем терену. Ове сезоне наступали смо без тројице велика играча – Новака Ђоковића, Јанка Типсаревића и Виктора Троицког, али имамо младе тенисере, који су стасали и показали да су спремни да праве добре резултате. Гостовали смо већ једном у Сплиту и победили, верујемо у себе, уз играче који се врате имаћемо један веома добар Дејвис куп тим за следећу сезону“, рекао је Обрадовић.

Он је додао да још није одлучено где ће Србија дочекати Хрватску, али да се као једини логичан избор издваја Београдска арена.

„Арена се намеће као најбољи простор који може да прими велики број навијача. Ово је велики светски, али и локални дерби. Играмо са комшијама Хрватима и сигурно ће бити много заинтересованих да прате тај меч. У договору са играчима донећемо одлуку на којој подлози ћемо играти, а затим ће се решити и где ћемо играти“, казао је Обрадовић.

Хрватску ће у мечу против Србије предводити Марин Чилић, овогодишњи шампион УС Опена.

„Он је остварио велики успех. Марин је изузетан играч, али Дејвис куп је такво такмичење да много тога зависи од атмосфере у тиму и форме играча, која варира током године. Респектујемо хрватски тим, али мислим да имамо предност, веће искуство и фонд играча, који могу да преузму одговорност“, закључио је Обрадовић.

Полуфинале и плеј-оф за опстанак у Светској групи играју се од 18. до 20. септембра. Борба за „салатару“ традиционално је на самом крају сезоне, од 27. до 29. новембра.

ОСТАВКА КАРЛОСА МОЈЕ

Шпанија први пут после 19 година неће играти у Светској групи, пошто је прошле недеље у баражу за опстанак изгубила од Бразила са 3:1. После болне елиминације, селектор Карлос Моја најавио је оставку, а као могући наследник спомиње се Хуан Карлос Фереро.

– Не могу да верујем да су од свих Шпанаца у првих 100 само Баутиста и Гранољерс могли да играју, а да је било толико повреда, умора и недостатка мотивације – рекао је Моја у интервјуу за „Ел паис“, алудирајући на Надала и још седморицу из елитне дивизије.

У осталим мечевима састају се:

Француска – Немачка
САД – Велика Британија
Чешка – Аустралија
Италија – Казахстан
Бразил – Аргентина
Канада – Јапан

(Вечерње новости)