Прочитај ми чланак

Додик Путину: Ми смо мали, али нам је глас јак

0

447244_milorad-dodik--vladimir-putin--srna_f

Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је у разговору са руским председником Владимиром Путином да подршка Српске Русији у ово време апсолутно не долази у питање и захвалио за подршку коју Српска добија од Русије, посебно политичку.

„Ми смо можда мала и скромна земља, али наш глас је јак. А ваша подршка за нас је била увек важна“, рекао је Додик.

Председник Српске захвалио је Путину за пријем, с обзиром да има много посла и додао да због тога делегација Српске веома цени време које им је руски председник посветио. Он је подсетио да је делегација Српске протеклих дана у компанији „Гаспром“ потписала веома важан уговор и први пут Српска има могућност да добија гас директно, без посредника.

„Договорили смо се с ‘Гаспромом’ да ћемо основати заједничку компанију, да 60 одсто власништва има ‘Гаспром’, а 40 одсто Влада Српске и да ће се градити крак гасовода Јужни ток, о којем договор постоји од раније. Наравно, одређени застој постоји на нивоу сарајевских власти, али смо уверени да ћемо то питање позитивно решити“, рекао је Додик.

Путин је рекао да је „у току“, и додао је да су неки настојали да корак по корак промене Дејтонски споразум.

„Надам се да ћемо са вама наставити и у будућности да радимо исто као што смо радили до сада. Имам у виду оне пословне конструктивне односе које смо успоставили у претходном периоду наше сарадње“, рекао је Путин.

 

(Srna)