• Почетна
  • СВЕТ
  • НАЈВЕЋЕ СВЕТСКЕ ЗАВЕРЕ И МИСТЕРИЈЕ: Илуминати хоће да укину нације и религије
Прочитај ми чланак

НАЈВЕЋЕ СВЕТСКЕ ЗАВЕРЕ И МИСТЕРИЈЕ: Илуминати хоће да укину нације и религије

0

iluminati-1410

Ред основан у Баварији постојао је мање од 10 година, али скоро да нема теоретичара завере који не сматра да то тајно друштво стоји иза скоро свих догађаја који су мењали историју 19. и 20. века.

Теорије завере постоје откако је света и века. Људи, изгледа, воле да расправљају о томе да ли нашом планетом владају политичари које сваког дана виђамо на малим екранима, или се пак иза њих крију неки моћни људи из сенке, чији су нам циљеви непознати, а који ни од чега не презају.

Једно од најчешће помињаних, а истовремено најмистериознијих тајних друштава свакако су илуминати. Овај назив, који на латинском значи просветљени или просвећени, користи се за неколико стварних и измишљених група. Званично, прва од њих били су баварски илуминати из времена просветитељства. Др Адам Вајсхаупт, бивши језуита и професор црквеног права, 1. маја 1776. основао је ред илумината у оквиру постојеће масонске ложе Немачке.

Рад и забрана; Нови поредак

„Илуминати су били тајно друштво у оквиру тајног друштва“, написао је публициста Роберт Антон Вилсон, најпознатији истраживач тог тајног друштва. „Баварска влада забранила је њихов рад 1785, наводно због завере да се збаце с власти сви краљеви Европе и папа.

ГРУПА ОБОЖАВАЛАЦА ЛУЦИФЕРА

Иако је оснивач илумината био језуитски ученик, а затим професор црквеног права, његово противљење религијама довело је до тога да се ово тајно друштво у многим списима повезује с Луцифером.
Први доказ тога, наводе теоретичари, јесте само име групе.
Илуминати значи просветљени или просвећени, док име Луцифер значи луцоноша, или онај који је донео светло.
Према тврдњама, они сматрају да бог није дозвољавао Адаму и Еви да стичу било каква знања, па их је зато змија и убедила да поједу јабуку с дрвета познања добра и зла.
Наводно, они обожавају Луцифера и кад се боре против религија, боре се само против веровања у бога, али не и против веровања у његовог палог анђела.

У вези са тим се сви слажу. Све остало о њима је веома контроверзно.“

За Вајсхаупта се, додаје он, тврдило да је „атеиста, маг Кабале, рационалиста, мистик, демократа, социјалиста, анархиста, фашиста, Макијавелиста, алхемичар, тоталитариста и филантроп“.

Како су многи ови термини супротстављени, јасно је да се о њему заправо не зна ништа осим што постоји неколико оскудних биографских података.

Ситуација није много другачија ни кад је реч о друштву које је основао.

– За илуминате се говорило да су били они који су вукли конце крајем 18. века и да су покренули Француску буржоаску револуцију, као и Америчку револуцију, да раде на преузимању контроле у свету, да су идејни творци комунизма, обожаваоци ђавола…

Неки су их повезивали с витезовима темпларима, с грчким и гностичким сектама, старим Египћанима, али и с Атлантидом.

Сигурно може да се каже једна ствар – Вајсхауптова идеја да буду тајно друштво је успела јер не постоје два истраживача овог тајног друштва који се потпуно слажу кад је реч о организацији или циљу тог реда – написао је Вилсон.

Ипак, у скоро свакој теорији завере постоји и термин нови светски поредак.

Њега је, према бројним сведочењима, користио још Адам Вајсхаупт, али је чешће почео да се употребљава тек у 20. веку, и то после Првог и Другог светског рата.

Нови светски поредак је чак исписан и на новчаници од једног долара, одмах испод пирамиде са свевидећим оком.

Према тврдњама теоретичара, циљ новог светског поретка је успостављање глобалне државе коју контролишу илуминати и у којем нема држава, нација и религије, а појединци немају никакво право да доносе било какве важне одлуке.

Оно што је у том плану нејасно јесте што би илуминати желели да контролишу свет уколико га, како тврде теоретичари, већ увелико вековима контролишу.

francuska-revolucija-kurir-stampano-1410650002-567485
СВЕ ТЕОРИЈЕ О ТАЈНИМ УПРАВЉАЧИМА

– Прве форме илуминара настају још у античко доба, тврде појединци

– Многи теоретичари завера верују да су илуминати повезани с витезовима темпларима, редом који је настао 1118, а затим забрањен 1307, кад су постали невероватно богати

ЧИЊЕНИЦЕ – званична верзија о просвећенима

– оснивач је Адам Вајсхаупт
– На врхунцу рада имали су око 2.000 чланова
– Циљ им било укидање монархија и институције папе
– Баварска их је забранила 1785.
– Организовани су у ћелије које су биле одговорне Непознатом претпостављеном

 – У 15. веку у Шпанији настаје секта која је практиковала форму хришћанства названу алумбрадос, што на шпанском значи просветљени. Поједини теоретичари верују да је Вајсхаупт само обновио ову секту

–  У 16. веку ред Илумината постаје веома јак у Француској

– Илуминати покрећу побуну америчких колонија против Британске империје 1775. и стоје иза Декларације независности, објављене 1776.

– Иницијатори су Француске буржоаске револуције 1789, једног од најважнијих догађаја у историји

– Организовали су Бечки конгрес 1815, што је први покушај успостављања једне светске владе

– Покретачи су Првог светског рата 1914. Наводно, стајали су иза обе стране. И стајали су иза Октобарске револуције у Русији, 1917.

– Доводе на власт Адолфа Хитлера, а затим га гурају у Други светски рат, у којем контролишу и другу страну

– Оснивају УН 1945.

– Криви су за све ратове и атентате после Другог светског рата

– Организовали су терористички напад на САД 11. септембра 2001.

piramida-iluminati dolar 9

ОВО СУ ЊИХОВИ СИМБОЛИ

Свевидеће око

Према теоретичарима завере, овај симбол је најчувенији симбол масона и илумината. Око представља око Луцифера, а 13 степеника пирамиде је 13 крвних линија илумината, породица које владају земљом, док су 72 цигле 72 имена бога у Кабали. Не постоје докази да су баварски илуминати користили пирамиду и свевидеће око у ритуалима, али су користили круг с тачком у центру као симбол реда.

Амерички долар

На новчаници од једног америчког долара налази се симбол пирамиде са свевидећим оком, који се повезује с илуминатима. На дну пирамиде римским бројем уписана је година 1776. Иако је то година проглашења независности САД, многи теоретичари верују да је то година оснивања баварских илумината.

Троугао

Шакама направљен троугао један је од симбола илумината, тврде теоретичари завера. Управо због честог показивања овог симбола, певачица Бијонсе једна је од јавних личности која се повезују с овим тајним друштвом.

СВЕТОМ ВЛАДА 13 ПОРОДИЦА

Поједини теоретичари завера верују да су на челу илумината, а самим тим и на водећим местима на целом свету припадници 13 породица. Уз њих светом влада и 300 пратећих породица које су организоване у Комитет 300:

Ротшилд (Бауер), Брус, Кавендиш (Кенеди), Де Медичи, Хановер, Хабзбург, Круп, Плантагенет, Роккефелер, Романов, Синклер (Ст. Клер), Варбург (Дел Банко), Виндзор.

(Курир)