Прочитај ми чланак

Батум, звезда Француске, пред полуфинале са „орловима“: Мрзим да чувам Богдана

0

bogdan-bogdanovic

Овај петак. Негде пред поноћ требало би да се заврши меч који почиње у 22 сата. Срби наспрам Француза у борби за место у финалу Светског првенства. А пред тај дуел који ће одлучити ко ће бити ривал моћним Американцима, једна од француских звезда, и сам НБА играч, Николас Батум, прилично се нервира.

Батум има 25 година, а већ пуних пет зна како је играти у најјачој лиги света, у којој је члан Портланда. И, сумње нема, против Србије ће дати све од себе да се избори за право да против својих НБА колега игра за злато.

Али, ово ниско крило Француске, њен најбољи стрелац на овом Мундобаскету са 9,9 поена по мечу, не воли када игра против Србије. Тачније, не воли када мора да чува Богдана Богдановића.

„Он је један од оних момака због којих мрзим ситуације када морам баш њих да чувам. Мрзим да чувам Богдановића, јер тај дечко баш уме да погоди“, рекао је Николас Батум.

Богдановић уме да погоди, да. Откако су се наши, после прве фазе такмичења, преселили из Гранаде у Мадрид, Богдан Богдановић је шутирао из игре 12 од 20 у тријумфима над Грчком у осмини финала, односно над Бразилом у четвртфиналу. И, притом, бриљирао је са дистанце: од 12 покушаја да постигне тројку, шест пута је био успешан.

Али, неће бити то одлучујући дуел. Нити дуел Бјелице и Бориса Дијаа. Ни наших центара са Ловерњом и високим другарима из редова „триколора“. Одлучиће не „мржња“ кад неког морате да чувате, већ – ко буде више волео да се игра. Нарочито када буде баш тешко. Нарочито тада.

Овај петак. Десет увече.

Време за игру.

(Блиц)