Прочитај ми чланак

СРПСКИ ФУДБАЛ – ОРЛИЋИ: Србија у баражу за ЕП! (Табеле)

0

srpski fudbaleri orlici g

Млада фудбалска репрезентација Србије пласирала се у бараж за Европско првенство које ће 2015. године бити играно у Пољској.

Србија је у уторак савладала Северну Ирску у Белфасту са 4:1 и тако направила први корак ка плеј-офу.

Током вечери, испунила су се два услова – Аустрија није победила Шпанију (1:1), док је захваљући резултатима у групи 7 Србија завршила међу четири најбоље другопласиране селекције.

Осим ’Орлића’, у доигравање ће још селекције Украјине, Холандије и Исланда.

Србија је одиграла одлично у Северној Ирској, али је гол Бробела у 67. минуту могао много да кошта нашу селекцију, јер су победом од пет голова разлике могли да прескоче Исланд (у тим тренуцима доминирали на терену).

На крају смо чекали да Аустрија не победи Шпанију у оквиру групе 4, као и повољне резултате у групи 7 где је било и најзанимљивије.

Шведска је до 80. минута водила са 3:1 и био јој је потребан само један погодак да престигне Србију по гол разлици, али се Турска вратила погоцима Којунлуа и Унала, пре него што је Хиљемарк поставио коначних 4:3.

Грчка је победила Пољску са 3:1 и завршила као друга, али нам је и такав исход одговарао, пошто Грци имају бод мање од Србије.

На Европском првенству 2015. године у Чешкој играће победници група – Хрватска, Данска, Енглеска, Француска, Немачка, Италија, Шведска, Португал, Словачка и Шпанија.

Жреб парова баража биће одржан у петак у Ниону, а мечеви су на програму 8. и 14. октобра.

Репрезентације које иду у бараж:
1. Украјина    19
2. Холандија 16 (+16)
3. Исланд      16 (+9)
4. Србија       16 (+8)
———————–
5. Аустрија 16 (+3)
6. Русија 16 (+2)
7. Грчка 15 (+10)
8. Израел 15 (+7)

(Б92)