• Почетна
  • СПОРТ
  • ФУДБАЛЕРИ СРБИЈЕ НЕМАЈУ ГДЕ ДА ИГРАЈУ: Ни Маракана ни Хумска неће бити спремни за октобар!
Прочитај ми чланак

ФУДБАЛЕРИ СРБИЈЕ НЕМАЈУ ГДЕ ДА ИГРАЈУ: Ни Маракана ни Хумска неће бити спремни за октобар!

0

kolarov

Дочекали смо фудбалере Француске у пријатељском мечу који отвара квалификације за Европско првенство 2016, а наши фудбалери су изборили реми 1:1 и нису се избламирали. Али то не значи да је Србија избегла блам.

Терен стадиона у Хумској је био срамотан, што смо знали још пре меча у недељу, а то није могло да промакне ни изабраницама Дидијеа Дешама, што је открио наш фудбалер Душан Тадић.

– Питали су ме да ли је могуће да немамо бољи терен. Рекао сам им да имамо “Маракану” и да је тамо боље, али да смо овај меч морали да играмо у Хумској – рекао је Тадић, а његов саиграч из Саутемптона Шнидерлин се и француским медијима пожалио на квалитет терена:

– Србија је увек жесток противник, а терен је очигледно било лош, и то нас је фрустрирало. Осим прекида, они нису имали много прилка.

Фудбалски савез Србије је успео да упристоји гостујуће свлачионице, а иако је из Старе Пазова као последња мера донета механизација за одржавање травнате подлоге, није било помоћи терену који је годинама занемариван. Зато сада црвенимо од коментара француских играча, а ускоро ћемо вероватно и од оних европских клубова који Партизану стижу на мегдан у оквиру групне фазе Лиге Европе.

Још се у јулу екипа Телеграфа уверила колико је пропала зелена површина на “ЈНА”, о чему нам је и опширно говорио директор стадиона Александар Степановић. Подсетимо, речено нам је да трава није мењана читаву деценију.

Највећи српски стадион “Маракана” је суспендован за европске утакмице због лошег осветљења, а недавно је УЕФА обезбедила средстсва српској кући фудбала, која би требало да се усмере ка реконструкцији рефлектора.

Још се са сигурношћу не може тврдити када ће то тачно бити, али је извесно да ћемо се црвенети и пред Албанцима, који 14. октобра стижу на стадион Партизана у оквиру квалификација, а врло вероватно и пред Данцима, месец дана касније.

Иако неки други стадиони, попут “Карађорђа” у Новом Саду, могу да одговоре на критеријуме УЕФА за организацију мечева квалфикационог циклуса, против великих репрезентација каква је Француска, далеко је исплативије да се такве утакмице играју на већим стадионима.

А фудбалери Партизана? Могло је од њих да се чује како је њихов терен једино бољи од оног Нефчијевог у Бакуу. Вероватно ће с истим импресијама као Французи отићи играчи Тотенхема (18. септембар), Бешикташа (23. октобар) и Астериса (11. децембар).

Да се не бисмо више бламирали, неопходан је хитан ремонт и, свакако, Национални стадион…

(Телеграф)