Прочитај ми чланак

НОВИНЕ: Ћустић у „Државном послу“, чекају се Петар Божовић и Дејо Савићевић (Видео)

0

drzavni-posao-Dejan, Dimitrije i Nikolaf

Од понедељка (18.55) нови циклус популарног ситкома на РТВ1. Никола Шкорић (Драган Торбица), Димитрије Бањац (Ђорђе Чварков) и Дејан Ћирјаковић (Бошкић) кажу да неће изаћи из устаљеног формата „три човека у четири зида“, али у новим епизодама најављују госте.

– Први гост ће бити глумац Слободан Ћустић. Иначе, гости у „Државном послу“ биће спорадични, али нећемо да се обавезујемо пошто ће нам то створити само додатни притисак. Ми ћемо само појачати наше жалбено и архивско одељење. Директор Ђубре Добросављевић нам уводи рад са странкама. Он нас је натерао да с времена на време, преко његових политичких и родбинских веза, морамо да појединце примимо преко реда и да се суочавамо са странкама – открива Дејан Ћирјаковић за „Блиц“ ТВ магазин.

До сада је екипа снимила петнаест епизода, а Никола, Димитрије и Дејан кажу да би у новим епизодама желели да угосте и Петра Божовића, Јосипа Пејаковића, Дејана Савићевића и Даницу Максимовић.

– Причали смо и о томе да ли у новим епизодама треба изаћи из четири зида и шта ново треба урадити. Да ли можда отворити канцеларију поред наше или у ходнику? У суштини, мени баш одговара та клаустрофобија у којој живимо. Мислим да то и јесте поента. Ако бисмо отворили питање шта се дешава код куће неког од наших јунака, мислим да би прича постала обична – истиче Дејан.

Додају да им је тешко да сваку епизоду сабију у само пет минута.

– Управо смо снимили епизоду која траје петнаест минута. Једноставно, причу нисмо могли да сабијемо у пет минута, што је наш стари проблем. Може да се поентира за седам-осам минута, али за пет баш тешко – прича Никола Шкорић, а Димитрије додаје да снага њиховог хумора лежи у причи, апсурду, понекој небулози, али никако у гегу.

Подсећајући их на изјаву да ће, уколико „Гранд“ пређе на Прву, размислити о даљој сарадњи с том телевизијом у оквиру емисије „Вече са Иваном Ивановићем“, питамо их да ли се ту нешто променило.

– Још нисмо одлучили. Волели бисмо да наставимо сарадњу, али то уопште није у питању. Треба да видимо да ли смо способни за то и шта они мисле. Ми немамо директних контаката с Првом. Имамо уговор са Иваном и видећемо шта ћемо. Господин Ивановић је био изузетно коректан према нама у свему. Треба да се видимо ових дана… – кажу Димитрије и Дејан.

(Блиц Фото: Р. Гетел)