Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Шта се крије иза предмета „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“?

0

Dveri-pokret-za-zivot-srbije

Поводом одлуке Покрајинског секретеријата за спорт и омладину да се „сексуално васпитање“ уведе у скоро 80% школа у Војводини, Покрет Двери поново позива родитеље да се информишу о томе шта њихова деца уче у школама.

Верујемо да родитељи не знају шта се налази у уџбенику „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“ у народу познатијем као „сексуално васпитање“. Слажемо се да наша деца морају да се образују, али на здравим и нормалним основама, а не да их уче да је хомосексуализам позитиван и романтичан и да бити веран више није модерно. И питамо све родитеље, да ли је нормално да наша деца из овог уџбеника уче да:

„Људи могу имати више од једне везе истовремено“
„Људи могу живети, заједно повремено или стално, договорити се да буду моногамни или да имају друге сексуалне партнере“
„Не постоје препоруке ни границе када се може најраније почети са сексуалним односом. У данашње време разне земље имају различите норме. Најнижа је у Холандији, и износи 12 година“
„Појам НОРМАЛАН у сексу је релативан“
„Да ли ћете инсистирати на употреби кондома са партнером који га нерадо користи“
„Да ли ћете имати секс како бисте добили неки поклон или новац“
„Људи би требало да имају право да траже развод. Он, међутим, може донети осећај олакшања и среће“
„Планирање породице у ужем смислу је: Право људи да имају жељени број деце (не више од 4)
Све хормонске таблете смањују количину менструалног крварења, што је веома добро, јер се на тај начин спречава анемија. Оне смањују појаву карцинома јајника, материце…
„Обрезањем гланс пениса постаје мање осетљив, па ово често доводи до продужавања сексуалне узбуђености“
„Хомосексуалност је романтична и позитивна варијација људске сексуалности“

Као породични људи и као породичан покрет, сматрамо да ово није нормално и да се овај предмет мора укинути и да Покрајински секретар за спорт и омладину Мариника Тепић мора поднети оставку.

Покрет Двери указује на све прекршене законске регулативе, које је учинила покрајинска власт увођењем овог пилот пројекта. Подсетићемо само на најважније:

Прекршен је Устав Републике Србије
Министарство просвете није одобрило овај Уџбеник
Национални просветни савет није дао своју сагласност
Није постојала ни једна јавна расправа на ову тему
Школске управе нису обавештене нити дале своју сагласност за увођење овог пројекта
Савет родитеља није дао своју сагласност
Нико није питао родитеље, нити тражио њихову писмену сагласност, а ни ученике да ли желе да присуствију овим часовима.

Одговор смо добили само од начелника Школске управе за Средњобанатски округ, Станише Бањанина, који нам је одговорио да он за тај предмет није дао своју сагласност, нити га је било ко и питао, а уведен је у Зрењанинској гимназији, која је под његовом јурисдикцијом. Дакле, покрајинска власт је прекршила све законске регулативе и даље наставља то да чини. Прошле школске године овај срамни предмет уведен је у десет школа у Војводини, ове школске године у чак 66 школа, што је око 80% школа у Војводини. Ово је доказ да је Покрет Двери био у праву, када смо говорили да ће покрајинска власт покушати да овај предмет, који за циљ има промовисање хомосексуализма и разбијање институцијр породице, увести у све школе на територији Баната, Срема и Бачке.

Покретачи овог пројекта су чак најавили да се за следећу школску годину припрема измена закона, како би овај предмет био уведен у све средње школе у Србији.

 

Инфо служба Покрета Двери