Прочитај ми чланак

Српски студент опељешио банке у САД

0

Марко Перовић (23) налази се међу четворицом ухапшених у граду Конкорду због преваре од више хиљада долара са платним картицама.

uhapseni-perovic_ffОд обећане земље до затвора

Полицајци из Конкорда су осим Перовића, који је живео у Чикагу, привели и Николу Цолака (36) из Џексонвила у Вермонту, Ивана Халација (27) из Форест Хила у Њујорку, и Стефана Михова (28) из Хилсдејла у Њу Џерсију. Засад амерички медији који су објавили вест о хапшењу осумњичених за преваре са картицама не наводе да је Перовић из Србије.

 

Родом из Куле

Марко Перовић, који је живео у Чикагу, отишао је из родне Куле да студира у САД. Он се дописивао преко друштвених мрежа са пријатељима и породицом. Многи су му пожелели срећу на студијама.

 

Четворица осумњичених се терете за више кривичних дела фалсификовања платних картица, коришћење тих картица, незаконит приступ рачунарима предузећа и заверу.

Сва четворица су у затвору у Конкорду, а суд им је одредио да могу да се бране са слободе за јемство од чак 750.000 долара за сваког.

Гери Хатли, шеф полиције у Конкорду, саопштио је да су четворица ухапшених били опседнути опремом за производњу лажних кредитних картица.

– Они су користили те лажне картице за подизање новца на банкоматима у области Конкорда. Путовали су и подизали новац. Истрага још траје, али се сумња да су са банкомата лажним картицама подигли много више хиљада долара у односу на то колико је засад откривено – рекао је Хатли.

uhapsni-sad_ffПолиција града Конкорда објавила је фотографије ухапшених – Перовић је четврти по реду

Четворица осумњичених ухапшена су у соби хотела у близини великог тржног центра Конкорда, када су се, како кажу у полицији, спремала за нове походе на банкомате.

Следеће појављивање пред судом, када може бити одлучивано о њиховој евентуалној кауцији, заказано је за данас.

 

“Марко је био добар момак”

Пријатељи Марка Перовића у шоку су што је Марко на било који начин повезан са криминалом.

– Марко је одличан момак! Вредан, радан, спортиста. У Америку је отишао пре две и по године преко програма “Wорк анд травел” за студенте, возио је камион, сналазио се… Родитељи су му разведени, и он је већ дуже време живео у Новом Саду, где су му и млађи брат и сестра. Сви у породици су фини и пристојни људи, ова вест ће их дотући. Можда су га увукли, млад је он и још наиван – каже за “Блиц” један од његових пријатеља Игор.

 

(Блиц)