Прочитај ми чланак

„КОЛИКИ ЈЕ МОЈ ДЕО“: Најбогатија Српкиња одбија да плати рекет

0

Korupcija i mito0

Најбогатија Српкиња Ребека Мекдоналд не жели да улаже у Србију. Разлог је, како каже, корупција због које Србија нема напретка. Када је покушала да покрене бизнис у нашој земљи и пре уговарања посла један овдашњи бизнисмен питао ју је: „Колики је мој део“.

Шокирана овим захтевом да неко тражи своје парче колача, који није ни умешен, одустала је од пословних аранжмана са отаџбином. Каже да је српска трагедија, то што политика води економију и препоручује да се за озбиљан бизнис морају знати правила.

Тако смо изгубили инвеститора, који управља фирмом вредном две милијарде долара. Још више смо изгубили јер је она једна од 20 најмоћних чланова клуба „Хорацио Алгер“. Овај кружок окупља 300 најмоћнијих привредника САД и Канаде. Уместо да им препоручи Србију као добро место за улагање, она то, поучена својим искуством, неће учинити.

Какав шамар. Пљуска која би требало да заболи све наше лидере. А питање је да ли за ту „шљагу“ уопште имају образа они што из лимузина са затамњеним стаклима уз аргентинска вина и томпусе живе на грбачи напаћеног народа и чекају бонус од оног „њиховог дела“, што отера Ребеку из Србије.

Али, ако овај шамар буде опомена нашим политичарима на челу са премијером Александром Вучићем, онда је то добро. Ако исправе грешке због којих је отерана Ребека. Уколико направе систем где није важно ко је премијер, ко председник и ко ППВ. Ако инвеститори препознају Србију као добро место за пословање, ето шансе да се наша држава придигне и усправи.

(Вечерње новости)