Прочитај ми чланак

Београдски градски превоз: Цене ЕВРОПСКЕ, квалитет АФРИЧКИ

0

 gsp u plamenu

Пише: Миљан Дамјановић

ГСП и Бус плус – тема која је свакодневна присутна у медијима али и у самом градском превозу – грађани Београда шокирано посматрају претње градоначелника Малог, као и в.д. директора ГСП, Жељка Милковића.

Док први најављује примену силе у аутобусима, трамвајума и тролејбусима (подсећања ради, вести везане за ГСП: аутобус у Гроцкој се запалио, трамвај искочио из шина (Шпанац), трамвај искочио из шина након судара с` камионом, погледајте како се аутобус ГСП претворио у буктињу и слично) како би заплашио социјално угрожене и сиротињу да редовно купују бус плус карте уз најаву да ће увести и пензионерима обавезу да исте морају поседовати (већина пензионера нема примања већа од 15ооо динара) док други, управо, највљује поскупљење услуга градског превоза.

Морамо признати да је услуга на нивоу јер још само у Београду можете доживети скок адреналина сваки пут када сте корисници услуга ГСП!

Велика срећа за ГСП је што ће изградњом “Београда на води” моћи да уведу и речна пловила као своју супер нову екстра услугу.

Ево како званичници саопштавају грађанима Београда њихову обавезу: “Или да се плаћа превоз, или кључ у браву”, изјавио в.д. директор ГСП. Па уколико се стави кључ у браву онда Милковић више неће бити ни в.д. а ни директор. Можда је тако и најбоље јер не верујем да је народ дао мандат онима који им се на овај начин обраћају. Узгред, па ови “садашњи, обећавали пре доласка на власт да ће укинути Бус плус, зар не? И то баш у кампањи када су њихови пулени биле вође привременог органа!

gsp-2Градоначелник је ишао и корак даље па највљује да ће поред контролора увести и комуналну полицију, саобраћајну полицију а можда чак и војску (уколико буде било потребе) како би харач од народа не време покупили. Да ли се народ освестио или ће отрежњење доћи мало касније?

Ипак, нова – стара градска власт (признаћете да Весић, Човић и Мали нису нова лица) преобучена у новом политичкум руху успешно укида све бенифиције за труднице, олакшавајуће околности за упис наше деце у вртиће и слично. Овај Мали још напомиње да није он крив што је стање у ГСП-у изузетно лоше али исто тако не говори ко је одговоран за лоше пословање а о тужби против неодговорних претходника (в.д. директора, директора, директорчића…) ни не помиње – ипак су то његови бивши саборци (или су и даље?).

Наравно, ниједног тренутка нисте могли видети наслов да ће можда ГСП купити или модернизовати свој возни парк, пошто би ваљда услуга и квалитет требало да прате обавезу плаћања и цену саме услуге градског превоза. Да не буде да своје мишљење намећем другима, али ево Ви оставите коментар на следеће питање: “Да ли сте задовољни услугом ГСП-а”?

(Радикалиинфо)