Прочитај ми чланак

Алигрудић наслеђује Коштуницу

0

aligrudic-kostunica

Најозбиљнији кандидат за наследника Војислава Коштунице могао би да буде његов дугогодишњи блиски сарадник и функционер ДСС Милош Алигрудић.

Иако припреме за унутарпартијске изборе у Демократској странци Србије, који ће бити одржани највероватније 4. октобра, још практично нису започеле, већ сада је јасно да се Александар и Ненад Поповић, као и Слободан Самарџић неће кандидовати за новог лидера ДСС.

Рекао сам да ћу се кандидовати само у случају да у странци постоји за то подршка. Како сада ствари стоје, подршка мојој кандидатури постоји и она је врло релевантна „, каже Алигрудић за Данас и додаје да још нико званично и није кандидат, јер изборне радње практично нису ни отпочеле .

После Коштуничине оставке странком руководи Александар Поповић, који је летос писмом обавестио страначке органе да ће ту функцију обављати до избора новог председника. Спекулише се, међутим, да ће се поред Алигрудића, за првог човека ДСС кандидовати и Андреја Младеновић, чија је позиција, после уласка у београдску власт, ојачала.

У незваничним унутарстраначким разговорима једино се још Драган Маршићанин помиње као евентуални кандидат за председника.

(Данас)