• Почетна
  • СПОРТ
  • НАЈБОЉИ ПОЕН НА УС ОПЕНУ: Ево како је Александра Крунић освојила публику у Њујорку
Прочитај ми чланак

НАЈБОЉИ ПОЕН НА УС ОПЕНУ: Ево како је Александра Крунић освојила публику у Њујорку

0

aleksandra-krunic-us-open-foto-reuters-1409669313-561245

Млада српска тенисерка Александра Крунић одиграла је један од најбољих поена на овогодишњем УС опену и то против двоструке грен слем шампионке Белорускиње Викторије Азаренке, играчице која је два пута у каријери играла финале Отвореног првенства САД.

ЊУЈРОК – Млада српска тенисерка Александра Крунић заустављена је у осмини финала УС опена, али је сјајним играма у Њујорку освојила симпатије навијача.

Крунићева је због велике борбености и неустрашиве игре против фаворизованих противница добила бројне комплименте, међу којима се посебно истичу речи најбоље тенисерке свих времена Мартине Навратилове.

Српска тенисерка је до главног жреба стигла преко квалификација, да би у наставку такмичења направила велику сензацију победама против Американке Медисон Кејз и двоструке шампионке Вимблдона Чехиње Петре Квитове.

Крунићева је на крају жестоко намучила и некадашњу најбољу тенисерку света Белорускињу Викторију Азаренку, која је до четвртфинала Отвореног првенства САД стигла тек после три тесна сета.

Александра је против Азаренке још једном показала своје квалитете и невероватну жељу за победом. То се најбоље видело у фантастичном поену из другог сета, када је Крунићева показала зашто је најпријатније изненађење УС опена.

На сервис противнице она је одиграла поен на гоме би јој позавидела свака грен слем шампионка – прво је сјајно неутралисала сервис Азаренке, да би затим издржала све нападе противнице, пре него што је уписала нови винер.

Иако је у кључном тренутку била иза основне линије Крунићева је нестврарном брзином стигла скраћену лопту Белорускиње, која ни сама није могла да верује шта је Српкиња вратила.

Крунићева је одиграла један од најбољих поена на УС опену, а реакција публике и овације то најбоље потврђују:

(Курир)