• Почетна
  • СПОРТ
  • СП КОШАРКА: Судије растужиле Србију, а Ловерњ пресудио! (Ток меча)
Прочитај ми чланак

СП КОШАРКА: Судије растужиле Србију, а Ловерњ пресудио! (Ток меча)

0

srbija-francuska-foto-kurir-sport-1409492366-560229

Кошаркаша репрезентација Србије поражена је од Француске са 72:71 у 2. колу А групе Мундобаскета у Шпанији.

У драматичној завршници наш тим није успео да оствари победу, а Французима је тријумф донео Жофри Ловерњ са линије слободних бацања секунд пре краја.

Екипа Александра Ђорђевића одлично је отворила дуел, имала је предност у већем делу, у неким тренуцима и двоцифрену, али Французи су се вратили захваљујући расположеним Батуму и Ловерњу и успели су да остваре прву победу након пораза од Бразуила у суботу.

Мирослав Радуљица био је најбољи играч наше екипе са 21 поеном и 7 скокова, Богдановић је додао 12 уз 3 скока, а Бјелица 11 уз такође 3 скока. На другој страни, Ловерњ је имао 19 поена и 6 скокова, Батум је убацио 11 уз 6 скокова, Дијо је додао 15, а Џексон 12 поена.

Србија у понедељак у истом термину игра треће коло, противник је Иран.

Ток меча:

Србија је утакмицу отворила са пет поена Богдана Богдановића – тројка и улаз. Већ у прва три минута два фаула је направио Борис Дијао, али је проблем Србији правио Никола Батум.

Одлично је уз Богдановића почео и Никола Калинић, али су се Французи вратили тројком Ертела – 10:9. Уследила је још једна тројка Богдановића, а тек у шестом минуту заиграо је и Теодосић.

Србија је чувала вођство током прве деонице, али није могла да се одлепи пошто су наши центри промашили неколико зицера под кошем. Батум је донео Французима прво вођство у самом финишу, али је предност после 10 минута имала Србија након поена Теодосића 21:20.

Јовић и Радуљица сјајно су почели другу деоницу. Јовић је украо две лопте и поентирао, Радуљица је такође погодио уз фаул, па је Србија у 12. минуту имала +8 – 28:20.

Почетком друге деонице и Дијао је зарадио други фаул, али је проблем за Србију био трећи фаул Богдановића који је након доброг старта направио неколико везаних грешака.

Финиш првог дела у потпуности је припао нашем тиму. Одбрана је одлично функционисала, а Симоновић је унео додатну енергију. Стигла је наша селекција и до прве двоцифрене предности, а након 20 минута било је 42:34.

Радуљица је и на старту другог полувремена наставио са сјајном игром, па је са четири везана поена вратио Србију на +10 – 46:36. Тада се Французи буде, почињу да играју знатно агресивније у одбрани, а Србија није имала решење на то.

Већ у 23. минуту Француска је после велике серије изједначила, па је Ђорђевић морао да затражи тајм-аут.

Од тог тренутка па до краја треће четвртине играло се практично кош за кош. Французи су погодили неколико тешких шутева са дистанце, а Србију су у игри држали Бјелица, Калинић и Јовић. Наш тим иамо је кош вишка пред последњих десет минута – 62:60.

Кахуди тројком доноси Француској вођство 65:62. Богдановић смањује на поен заостатка, потом Јовић краде лопту и бива фаулиран намерним прекршајем у контри.

Не иде никако шут за три поена српски тим. Два пута Богдановић у прилично доброј позицији, једном Теодосић, нису успели да погоде, а Французи имају већ три офанзивна скока у овој деоници.

Радуљица закуцавањем 80 секунди пре краја доноси Србији вођство 73:71. Дијао доноси изједначење Француској, а Србија има последњи напад.

Богдановић је кренуо у продор, утисак је да је фаулиран, али судије досуђују лопту за Француску. Французи после тајм-аута имају 4.8 секунди за напад. Ловерњ је фаулиран 1.1 секунду пре краја. Погодио је бивши центар Партизана прво слободно бацање, друго промашио, а шут Бјелице од свог коша није био прецизан.

(Б92,Курир, фото: Курир)