• Почетна
  • СПОРТ
  • ЈОШ ЈЕДНО ЗЛАТО! Српски јуниори прваци Европе у ватерполу!
Прочитај ми чланак

ЈОШ ЈЕДНО ЗЛАТО! Српски јуниори прваци Европе у ватерполу!

0

srpski vaterpolo subotic_620x0

Изабраници Владимира Вујасиновића су у веома драматичном финалу на шампионату у Тбилисију савладали су Мађарску са 7:6. Ово је и четврто злато за трофејну организацију.

Ватерполисти су освојили и јуниорско ЕП у Тбилисију (Грузија)! Изабраници Владимира Вујасиновића су у веома драматичном финалу савладали Мађарску са 7:6 (3:1, 1:1, 1:3, 2:1).

Наши су одлично почели. Чврстом игром у одбрани умирили су мађарске стрелце, а у нападу су постизали голове на време. Почетком друге четвртине Срби су повели са 4:1,али се упорни Мађари нису предавали.

Заиграли су агресивније и одлучније и средином треће четвртине преокренули су на 5:4. Срећом, Суботић и другови су успели да се приберу, да поново наметну свој ритам и четири минута пре краја стекну 7:5.

Ривал је 19 секудни пре краја ублажио пораз. Голове за нашу селекцију постигли су: Драшовић 2, Стојановић, Асановић, Гогов, Суботић и Јакшић.

Подсетимо Срби су у грузијској престоници савладали Украјину (13:3), Румунија (13:6), Русију (15:7), Грчку (12:0) и Хрватску (10:5).

Ово је и четврто злато за трофејну организацију. Сениори су прваци Европе, победници Светске лиге, а подмлађена селекција је одбранила Светски куп. И у свим финалима је савладана Мађарска.

Титулу првака Европе освојили су: Милан Виторовић, Матеја Асановић, Ђорђе Лекић, Михајло Репановић, Гаврил Суботић, Никола Радуловић, Радомир Драшовић, Никола Јакшић, Марко Манојловић, Драшко Гогов, Огњен Стојановић, Никола Гвоздановић и Лазар Добожанов. Селектор је Владимир Вујасиновић.

(Вечерње новости)