Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Бошку Обрадовићу забрањен улаз на Косово и Метохију

0

bosko-obradovic-dveri-srpske

Бошко Обрадовић, један од оснивача и чланова Старешинства Покрета Двери, и носилац изборне листе Двери на овогодишњим ванредним парламентарним изборима, добио је забрану уласка на Косово и Метохију од стране неидентификованих власти и из непознатих разлога.

Наиме, приликом боравка у приватној посети на северу Косова и Метохије, и повратка преко тзв. интегрисаног административног прелаза, а заправо границе са Косовом и Метохијом коју је повукао Дачићев, Николићев и Вучићев режим, ауто у коме се налазио Бошко Обрадовић са супругом је заустављен, дуже задржан и детаљно претресан, да би на крају било саопштено да му је улаз на Косово и Метохију забрањен, и потом му је тек омогућено да настави пут.

Комешање и забуна међу шиптарским полицијским снагама на административној линији са Косовом и Метохијом настала је из недоумице како је онда уопште Бошко Обрадовић ушао на Косово и Метохију, што је разрешено претпоставком да се то вероватно десило док је у једном периоду у току дана оперативни систем био ван функције, и да су тада полицијски службеници само прегледали личне карте, па им је промакло.

Присутни полицајци нису дали никакво образложење нити од када важи ова забрана, нити који су разлози због чега је до ње дошло. Покрет Двери ће упутити протест и затражити објашњењеод УНМИК-ове администрације на КиМ, као и од Владе Републике Србије, Председника Томислава Николића и Канцеларије за Косово и Метохију. С обзиром да је Бошко Обрадовић један од лидера Покрета Двери и један од лидера патриотске опозиције у Србије, поставља се питање ко је и због чега наложио ову меру и шта ће држава Србија урадити по овом питању да се Бошку Обрадовићу омогући слобода кретања на целој територији Србије, посебно с обзиром да се тиме крши и слобода политичког деловања.

Покрет Двери је свестан да је Бошко Обрадовић познат као борац за одбрану Косова и Метохије у саставу Србије, да је више пута био на барикадама на северу КиМ, да је био један од предводника протеста против антиуставног Бриселског споразума, да је био један од истакнутијих политичких лидера у току кампање бојкота шиптарских избора на КиМ, као и да је био учесник и говорник на завршном митингу против шиптарских избора у Косовској Митровици. Познато је и да је Покрет Двери предизборну кампању почео са Косова и Метохије, где је управо Бошко Обрадовић објавио да ће први на листи Двери бити Славко Стевановић, председник Скупштине аутономне покрајине Косова и Метохије, као и да Покрет Двери има велики број присталица и бирача на читавом простору КиМ. Све су то сигурно разлози да Бошко Обрадовић засмета владајућим режимима у Приштини и Београду. Право питање гласи: чија је ово тачно одлука: тзв. приштинског режима или њихових западних господара и службеника на КиМ, можда чак и у садејству са неким у Београду?

(Инфо служба Двери)