Прочитај ми чланак

УС опен: Ђоковић „почистио“ и Кверија

0

508663_20140830usa-today-sportsrobert-deutschnew-yorkdi006739784_f

Новак Ђоковић се без икаквих проблема пласирао у осмину финала УС опена пошто је рутински савладао домаћег тенисера Сема Кверија са 6:3, 6:2, 6:2.

Новак је дозвољавао себи предахе и падове концентрације, али је и поред тога на турбо погон правио велику разлику и тако елиминисао индиспонираног Кверија.

Ђоковић је одлично ушао у меч, лако узео гем на свој сервис, а онда само из једне прилике успео да направи брејк против представника Сједињених Америчких Држава (2:0). Спасао је Новак брејк лопту у трећем гему, а онда са још два поена дошао до убедљивог вођства од 3:0. Још једна прилика за брејк и још један добар гем првог тенисера света, а онда и потврда, дали су снак Кверију да нема шта да тражи у првом сету (5:0).

Новак се, затим, мало опустио и ударци су му доста слабије изгледали него у првих пет гемова, па је изгубио свој сервис и дозволио Американцу да веже три гема (5:3). Ипак, није дозволио Ђоковић да постане узбудљивије, већ је решио сет са 6:3.

Четири поена у низу и – брејк. Ђоковић је поново врло концентрисано ушао у деоницу и повезао брејк и потврду, а онда још једном дошао до 0:40 што је било довољно да се дође и до 3:0. Ситуација из првог сета је наставила да се пресликава, јер је Нолетово опуштање дало знак Кверију да да дода гас и врати се у игру са два узастопна гема (3:2).

Колико год да се представник САД трудио да озбиљније запрети најбољег тенисеру света, то му није полазило за руком, јер је у кратком временском периоду претрпе још један брејк уз два веома лако узета сервис-гема за 2:0 у сетовима (6:2).

Ђоковић је на старту треће деонице имао две брејк лопте, али није одузео сервис противнику, док је сигурно закључио гем при свом првом ударцу (1:1). Мало додатне снаге и вођство је ту – Ноле је са четири везана поена дошао до првог вођства у трећем сету, а затим и до победе (3:1). Квери је заслужио само још један гем до краја и то је било све од њега на овогодишњем УС опену, док тенисера Србије чека нови окршај.

Наредни Ђоковићев противник биће бољи из дуела Немца Филипа Колшрајбера и још једног Американца, Џона Изнера.

(Блиц)