Прочитај ми чланак

ЈАНКОВИЋ: Верујем да могу да освојим УС опен

0
Фото: Фонет

Фото: Фонет

Верујем да могу да освојим овај турнир. Идем меч по меч. Мој наредни противник ће бити тежак, али гладна сам и желим поново добро да играм, изјавила је Јелена Јанковић после пласмана у осмину финала УС опена.

ЊУЈОРК – Српска тенисерка Јелена Јанковић изјавила је да је задовољна својом игром и победом против Швеђанке Јохане Ларсон и да верује да може да освоји УС опен.

„Лепо је брзо завршити меч. Веома је топло на терену и желела сам да што пре завршим посао. Од почетка до краја сам била концентрисана, одиграла сам добар меч. Била сам стрпљива, чекала своје шансе. Прилично сам задовољна, пласирала сам се у осмину финала и радујем се наредним мечевима“, рекла је Јанковићева после меча који је трајао само 57 минута.

Јанковићева је победила Швеђанку Јохану Ларсон са убедљивих 6:1, 6:0, а у осмини финала очекује је дуел са Белиндом Бенчић из Швајцарске која је направила велико изненађење победом против шесте носитељке Немице Анђелике Кербер – 6:1, 7:5.

Јелена је истакла да се добро осећа у Њујорку и да се нада да ће далеко догурати на Отвореном првенству САД.

„Идем меч по меч. Мој наредни противник ће бити тежак, али гладна сам и желим поново добро да играм. Волим да играм на УС опену, ово је мој омиљени гренд слем турнир. Волим енергију на овом терену, а и подлога ми одговара. Волела бих да направим добар резултат. Видећемо, даћу све од себе“, рекла је 10. тенисерка света.

Српске тенисерка је 2008. године у Њујорку одиграла своје за сада једино грен слем финале, али је тада поражена од Американке Серене Вилијанс са 4:6, 5:7. Јанковићева верује да ове сезоне може да надмаши тај резултат.

„И даље верујем да могу да освојим овај турнир. Можда. Видећемо“.

Српска тенисерка додала је да и даље ужива у такмичењима.

„Професионалац сам већ 13-14 година, није лако ударати лоптице свакога дана и стално одржавати мотивацију. Нормално је да имате успоне и падове, али поново сам нашла моју игру. Волим тенис, волим да се борим, да будем на терену пред навијачима. То сам радила откако сам била дете и сада не бих желела ништа друго да радим“, истакла је она.

„И даље се забављам, желим добре резултате. Ако већ играм, желим да приказујем најбоље партије. Морам да радим напорно, да унапређујем игру и да урадим све како треба да бих имала шансу за успех. На УС опену сам са 19 година први пут играла у полуфиналу, то је било пре 10 година, мотивишу ме гренд слем турнири“, додала је Јелена.

(Бета)