Прочитај ми чланак

Тачи: Хвала Александру Вучићу на међудржавном споразуму са Косовом

0

hasim taci MOSKVA Počinioci zločina nad Srbima da su kažnjeni

ПРИШТИНА – Ратни злочинац Хашим Тачи изјавио је данас у Берлину да је Косово спремно да настави другу фазу дијалога са Србијом, која неспорно треба да се оконча међудржавним мировним споразумом између Косова и Србије.

Тачи, који учествује на конференцији о Западном Балкану у Берлину, истакао је да је у том дијалогу велику улогу имала Европска унија, САД и Немачка.

“Косовски премијер“ је оценио да није било лако постићи споразум између Косова и Србије, и да је споразум од 19. априла 2013. историјски и најзначајнији споразум који је икада постигнут између две стране, саопштено је из његовог кабинета.

„Тај споразум се никада није могао постићи без помоћи и руководеће улоге (високе представнице ЕУ) Кетрин Ештон, незамењиве помоћи САД и многих других држава, а посебно подршке и помоћи Немачке”, рекао је Тачи.

Он је додао да „изнад свега споразум не би био постигнут никада без водеће и смеле улоге лидера Србије и Косова и воље наших народа”.

Тачи је захвалио премијеру Србије Александру Вучићу и министру спољних послова Ивици Дачићу на улози коју су имали у процесу дијалога и постизања споразума између две земље.

Тачи је још једном потврдио да ће Косово наставити да води политику добросуседства и да даје значајан допринос јачању мира и стабилности у региону и шире.

(Бета)