Прочитај ми чланак

ЖАНДАРМ КОГА СУ УБИЛИ ШИПТАРИ избегао са Космета 1999.

0

507985_zandar-foto-facebook_ffПрипадник Жандармерије Стеван Синђелић, који је рањен у главу, преминуо је јутрос на ВМА.

Породица Синђелић пореклом је из Ђаковице са Косовова и Метохије, одакле су отишли 1999. године. Стеванови родитељи Новица и Славица, имају још једног сина Ненада и ћерку Светлану, а у тренутку инцидента, они су путовали на Косово, како би обишли Дечане и још поједина места.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић саопштио је данас да је припадник српске Жандармерије Стеван Синђелић преминуо од последица рана задобијаних у нападу на српку полицију у Копненој зони безбедности.

Синђелићеве колеге, поред бола за изгубљеним другом и пријатељем, имају осећај да су „глинени голубови“ у игри коју им намеће међународна заједница.

– У таквој свирепој игри, албански сепаратисти вечито имају попуст, увек за њих имају разумевања они који су и признали ту квазидржаву на југу Србије. Да ли ће и овога пута смрт колеге Синђелића бити образложена као пуки стицај околности, а да се не каже истина о томе шта смрт колеге заправо јесте: злочиначки терористички напад на државу Србију и њене представнике: жандарме у коме је Стеван Синђелић дао свој млади живот за Србију – кажу колеге убијеног Синђелића.

У јутрошњој размени ватре, убијен је и један Албанац, чије тело се и даље налази на месту сукоба.

Стефановић је изражавајући саучешће породици полицајца Стевана Синђелића истакао да ће захтевати да се починиоци овог терористичког акта пронађу и најоштрије казне.

Хитац је дошао са косовске стране, а припадник Жандармерије Стеван Синђелић је погођен у главу.

Нови инцидент догодио се јутрос када су непознати нападачи, препоставља се да је реч о крадљивцима шуме са Косова, отворили ватру на припадника Жандармерије и ранили га.

У размени ватре с полицијом јуче је рањен један шумокрадица код Куршумлије.

Албанац З.Н. (40) који је рањен у окршају са полицијом код Мердара 27.августа, пребачен је у Клинички центар у Нишу и налази се у стабилном стању.

-Пацијент је задобио прострелну рану натколенице и прелом бутне кости. Његово стање је стабилно и биће оперисан како би прелом био фиксиран, изјавио је др Милош Станојловић са Ортопедске клинике КЦ Ниш.

(Блиц)