• Почетна
  • СПОРТ
  • УС ОПЕН – СРПСКА СЕНЗАЦИЈА: Александра Крунић у трећем колу!
Прочитај ми чланак

УС ОПЕН – СРПСКА СЕНЗАЦИЈА: Александра Крунић у трећем колу!

0

aleksandra-krunic-foto-fonet-1408689867-554843

Крунићева је до највећег успеха у каријери надиграла фаворизовану америчку тенисерку Медисон Кејз 2:1, по сетовима 7:6, 2:6, 7:5

ЊУЈОРК – Српска тенисерка Александра Крунић пласирала се у треће коло последњег грен слем турнира сезоне, УС опена.

Њој је ово била друга Грен слем победа у каријери, а за пласман у осмину финала играће са вимблдонском шампионком Петром Квитовом, која је добила Петру Четковску у два сета

Крунићева је добро отворила меч, али није било прилика за брејк до резултата 3:3. Наредна четири гема трајала су скоро пола сата, а наша тенисерка је имала две брејк лопте. Међутим, при вођству Американке од 5:4 Крунићева је спасла четири сет лопте. Американка је потом у 11. гему поново имала сет лопту, али је наша тенисерка успела да избори тај-брејк. Крунићева је играла одлично у тај-брејку и дошла је до 1:0 у сетовима.

Американка је бриљирала у другом сету, а брзо је дошла до 4:0 у гемовима. Крунићева је у овом делу меча освојила само два гема, а Кејз је изједначила на 1:1 у сетовима.

Американка је повела 2:0 у трећем сету, али је Крунићева серијом од 4:1 преокренула резултат на 4:3. При резултату 5:5 наша тенисерка је на свој сервис стигла до 6:5, а онда је направила брејк за велику победу.

(Курир)