• Почетна
  • СПОРТ
  • СРПСКИ ФУДБАЛ Шкулетић и Лукач увели Партизан у Лигу Европе!
Прочитај ми чланак

СРПСКИ ФУДБАЛ Шкулетић и Лукач увели Партизан у Лигу Европе!

0

FUDBAL; PARTIZAN, NEFCI

Фудбалери Партизана опет су се изборили за јесен у Европи, и у сезони 2014/2015. биће једини српски представник, овај пут у групној фази Лиге Европе.

Црно-бели су место у ЛЕ изборили победом над Нефчијем у Бакуу са 2:1 (1:0), чиме су потврдили тријумф од 3:2 из Београда.

Јунак победе био је двоструки стрелац Петар Шкулетић, који је сјајно вече покварио искључењем у надокнади времена. За оба гола био је заслужан Андрија Живковић, вероватно играч меча. Жреб група је у петак од 12ч.

Партизан је имао доста проблема у Бакуу, пред мрачном атмосфером на националном стадиону је захваљујући голману Лукачу спасао гол у првих десетак минута, али половином првог дела игре стиже до предности.

 

Лига Европе, плеј-оф:

Нефчи – Партизан 1:2 (први меч 2:3)
Вобај 58 – Шкулетић 24, 90+3

Нефчи: Стаменковић – Силва Крус, Карлос Кардосо, Јунсаде, Куе – Рамос, Сејидов (Каналес 55′) – Флавињо (Бертучи 54′), Абдулајев, Вобај (Масимов 83′) – Нфор

Партизан: Лукач – Петровић, Станковић, Б. Илић, Вулићевић – Дринчић, Брашанац – Грбић (Илић 59′), Живковић, Лазовић (Пантић 85′) – Шкулетић

 

Андрија Живковић је послао сјајан пас у казнени простор за Петра Шкулетића, нападач Партизана бежи чувару, те сјајним шутем лопту пребацује преко Стамековића у гол (1:0).

Уследио је велики притисак ривала, Лукач је опет био важан фактор меча, док је с друге стране Живковић стварао доста проблема ривалу, који је кренуо са крвничким стартовима.

Након одмора Николић повлачи тим у дефанзиву на старту другог полувремена, што је била велика грешка. Његов колега с друге стране уводи двојицу офанзивних играча и то му одмах доноси резултат.

Силва Крус је проиграо Вобаја који добија опет дуел са Петровићем у казненом простору, Брашанац делује незаинтересовано да проба да га стигне, а играч Нефчија шаље дијагоналу по земљи и вара Лукача (1:1).

Тада је уследила серија опасних напада мотивисаног противника, неколико добрих прилика испред Лукача, али црно-бели успевају да одоле.

У последњих 15-ак минута умирују ритам игре, преузимају контролу те приводе меч крају. Коначно, у другом минуту надокнаде времена након два пропуштена зицера Живковића, Шкулетић одбијену лопту убацује у гол и решава питање победика (1:2).

Победу и пласман црно-белих у Лигу Европе покварио је сукоб играга након овог гола који је почео везиста домаћина Рамос. Он је одмах искључен, али је испровоцирани Шкулетић ушао у сукоб са Куеом и такође уз играча Нефчија добио црвени картон.

(Б92, фото: партизан.рс)