Прочитај ми чланак

ШИПТАРИ УПУЦАЛИ У ГЛАВУ СРПСКОГ ПОЛИЦАЈЦА (ЖАНДАРМА): Убијен и Албанац на Мердару

0

srbin.info najnovija vest

Јутрос је дошло до пуцњаве на прелазу Мердаре, на северу Косова, када је пуцано на припаднике Жандармерије, сазнаје Блиц. Хитац је дошао са косовске стране. Један припадник Жандармерије је погођен у главу.

 Портпаролка прокупачке болнице Марија Деспотовић рекла је за агенцију Бета да је жандарм С.С.(30) рањен јутрос око три сата, а око седам је донет у болницу.

„Он има устрелну рану главе. Одмах је обављена реанимација, а потом је у веома тешком стању хеликоптером превезен у Београд“, казала је Марија Деспотовић.

УБИЈЕН И АЛБАНАЦ

У јутрошњој размени ватре, убијен је и један Албанац, чије тело се и даље налази на месту сукоба.
Синоћ је на почетку овог крвавог обрачуна жандармерије и Албанаца, рањен још један Албанац у ногу.

Жандарм је стигао полицијским хеликоптером на Војно-медицинску академију у Београду, где је све спремно да му се укаже хитна медцинска помоћ, речено је Тањугу у овој установи.

„Прве процене његовог здравственог стања моћи ћемо да дамо тек након детаљног прегледа“, рекли су у служби за информисање ВМА-а.

Овај жандар је рањен у реону Куршумлије, где је полиција јуче пронашла шиптарске шумокрадице са Космета, јавила је раније РТС.

Нови инцидент догодио се јутрос када су непознати шиптарски нападачи, препоставља се да је реч о крадљивцима шуме са Косова и Метохије, отворили ватру на припадника Жандармерије и ранили га.

У размени ватре с полицијом јуче је рањен један шиптарски шумокрадица код Куршумлије.

Албанци шумокрадице пуцали на полицију, рањен један од лопова

Оружани инцидент на административној линији куршумлијске општине са КиМ, повређен један од Албанаца
Куршумлија.

КУРШУМЛИЈА – Албански шумокрадица повређен је у среду поподне у реону куршумлијског села Орловац, на административној линији са Косовом, у размени ватре између полиције и групе Албанаца који су на том подручју крали шуму.

Како је саопштила полиција, оружани инцидент се догодио када је полицијска патрола открила групу шумокрадица са подручја подујевске општине који су илегално секли дрвеће у селу удаљеном двадесетак километара од Куршумлије.

Полиција је том приликом затекла шумокрадице са пет тракторских приколица пуних дрва, а лопови су отвориле рафалну ватру.

Патрола је узвратила пуцњавом.

Један Албанац је рањен у потколеницу, док су остале шумокрадице побегле. Међу припадницима полиције није било повређених.

Рањени шумокрадица, који је код себе имао „калашњиков“, пребачен је у куршумлијски Дом здравља, где му је указана прва помоћ, а потом у прокупачку болницу.

Иначе, припадици полиције који конторлишу административну линију куршумлијске општине са Косовом истичу да су илегалне сече шуме на овом подручју последњих десетак дана учестале, али да крађа шуме од стране Албанаца са Косова траје последњих петнаестак година, од доласка међународне заједнице на КиМ.

(Блиц, Вечерње новости)