Прочитај ми чланак

ЏЕЈМС ПОРАЦО ЗА СРБИН.ИНФО: Свако ко у Србији верује у добре намере САД чини велику грешку

0

novi otpor baner

У САД и поред масовног испирања мозга народу глобалистичким идејама, постоје људи који другачије мисле. Редакција СРБИН.ИНФО причала је са Џејмсом Порацом, лидером северно америчке антиглобалистичке организације „New Resistance.“. New Resistance представља лабаво структурисану мрежу политичких активиста окупљених у циљу борбе против капитализма и америчког империјализма.

САД је нанела много зла Српском народу у последњих 20 година. Какво је ваше мишљење о борби српског народа против Западног империјализма?

Ја сам увек лично подржавао херојску борбу српског народа још од 90тих. Срби су претрпели екстремну неправду од стране капиталистичког глобалистичког Запада. Реч је великим злочинима, и ако икада буде требало да се прави неки међународни трибунал за ратне злочине то би морало да буде за ђубрад која су наредила и извршила бомбардовање Србије и подржали анти Српске снаге у Босни и на другим местима.

Политика владе САД према Србији је иста стара прича: корумпирати, осакатити и опљачкати све бивше комунистичке државе у Источној Европи, и спречити стварање Евроазијског анти глобалистичког савеза. Свако ко у Србији верују у психопатске лидере САД чини велику грешку.

chavezЈедан од највећих проблема данашњице је амерички империјализам, чије негативне последице можемо видети на сваком кораку. Шта је створило потребу САД да постане светски полицијац? Да ли нам можете рећи нешто о Англо- Саксонском евангелистичком прозелитском менталитету који је створио основу политике САД?

Жеља за моћи и непресушна похлепа. Комбинација Англо-Саксонских елита и њихове ционистичке браће која управља владом САД, видљиве и невидљиве елите, гледају на свет, исто као и на народ унутар својих граница, као на потрошни робовски ресурс који је ту да им служи. Називати те елите ђаволима би било недовољно да их опише.

Њихово лицемерје незна за границе. Само погледајте вести да видите каква су чудовишта створили широм света. У Сирији су наоружали психопатске канибале против Сиријске војске, и још имају петље да борце за слободу у Новорусији називају терористима и криминалцима. Да улози у игри нису овако високи, цела ситуације би била скоро смешна.

У САД и влада и њени критичари верују у либералну економију. Зашто су американци тако опседнути са слободним тржиштем? Који је ваш ствар према капитализму?

sloboda za karlosaКапитализам или институционализована пљачка, себичност и похлепа су нека врста религије за свиње које управљају САД. Демократска и Републиканска странка су уједињене у овоме, само показујући различите нијансе исте болести. Већина десничарске опозиције овде, укључујући и реакционарну екстремну десницу, су заражени овом болешћу. То можемо видети по томе што једва чекају да етикетирају било коју организацију са револуционарним социјалним програмом, као што је наша.

За нас, апсолутни непријатељ је култ златног телета. Ми смо отворени за разговор о заједничким циљевима са свим искреним анти – капиталистима. Борба против капитализма мора увек да има приоритет.

Систем који предлажемо? „Њу Резистанц“ предлаже цивилизовано, одрживо и праведно друштво, где је економија подређена друштвеном добру.

Да ли је истински слободно тржиште могуће? Не, историја нам показује да није.

Ваша организација је једна од врло ретких организација у САД које подржавају борбу народа Донбаса против Кијевске јунте и интереса Запада. Зашто подржавате Донбас?

Ми ово видимо као праву прилику, да за време наших живота, видимо неке од наших идеја спроведене у нешто стварно постојеће. у борби народа Донбаса за стварање њихове државе. Идеологија и социјални програм Доњецке Народне Републике је нама врло близак. Ово може бити победа наше стране, прва у низу будућих победа.

Не постоји начин да останемо неми пред тако битним питањем.

okrivite sefa

Ми живимо у последњем добу пропасти Запада. Да ли нам можете рећи нешто о социјалној алиенацији, демаскулинизацији, феминизму, коришћењу дрога, недостатку образовања, гојазности, смрти традиције… и осталим друштвеним болестима које је створио капиталистички систем у САД? Да ли САД иду ка свом крају?

Амерички сан је у реалности више сличан апокалиптичном хорор филму. Све ствари које сте поменули, и још много тога, су врло често појаве овде. Било шта лоше може да вам се деси у било ком тренутку и често се и стварно деси.

Постоји доста људи који пружају отпор овим утицајима наравно, али ми јесмо строго говорећи иза непријатељских линија. Непријатељ контролише све, полиција и војска лојално служе овим отровним идејама и масе на улици верују да је систем исправан.

Међутим историја показује да се ствари могу променити за час. Једна варница може да изазове шумски пожар. Ми покушавамо да будемо та варница.

Да ли ће САД нестати? То је наша нада и за то се боримо свим средствима. Смрт САД би била победа целог човечанства.

new resistanceИ ако себе сматрате традиционалистом, доста ваших политичких идла су левичари (Че Гевара, Мао Це Тунг, Алиенде, Кастро, Чавез). Да ли је разлика између левице и деснице још увек релевантна? Да ли је анти комунизам само још једна у низу подвала САД? Да ли је помирење левице и деснице могуће?

Вероватно 90 одсто мојих идеја потиче са левице. Од онога што се сматра десницом, ту су Дугин, Де Беноа и Тириарт који су јако важне. Али не мислим да су ни они заиста десничари. За нас је то једина десница која нас за занима. Десница објективно најчешће није управу. И не мислим да је то у конфликту са цињеницом да себе сматрам традиционалистом. Шта више сматрам да би Евола, Генон или Даниелоу да су живи се осећали сасвим удобно у нашим круговима.

Да ли је анти – комунизам идеолошка замка? Да, свакако. Опет и опет десни анти- комунисти служе само ка пси рата за капиталисте. Погледајте Десни Сектор. Покривени рунама, користе нацистичке слогане, носе слике Бандере док их на поводцу држи олигарх Кохомдолски, који је иначе да иронија буде јача јеврејин. То је тачно где глупи анти – комунизам води. Да ли је икада иједна од тих група и макар бацила камен на капиталисту?

Било би јако добро видети помирење са једне стране онога што је добро на десници, а то су десничари који довољно се противе капитализму да се боре против њега, и онога што је добро на левици, а то су левичари који су довољно храбри да своје друштвене вредности ослободе утицаја либерализма. Такво помирење би било остварење сна.

(Србин.инфо, Теша Тешановић)