• Почетна
  • СПОРТ
  • СРПСКА КОШАРКА Митровић не иде на Мундобаскет (Списак играча)
Прочитај ми чланак

СРПСКА КОШАРКА Митровић не иде на Мундобаскет (Списак играча)

0
Фото: МН Прес

Фото: МН Прес

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић прецртао је са списка Луку Митровића за Светско првенство у Шпанији.

Ђорђевић је још раније најавио да због инцидента на мечу са Новим Зеландом у Шпанију неће ићи Владимир Мицов.

Списак играча: Милош Теодосић, Стефан Марковић, Стефан Јовић, Богдан Богдановић, Марко Симоновић, Немања Бјелица, Никола Калинић, Рашко Катић, Стефан Бирчевић, Владимир Штимац, Мирослав Радуљица и Ненад Крстић.

Селекција Србије ће на Светском првенству играти у А групи заједно са селекцијама Шпаније, Француwске, Бразила, Египта и Ирана.

Наш тим прву утакмицу игра у суботу против Египта.

„Митровић је много дао, по мом мишљењу бољи је сад него на почетку припрема, има велику перспективу на захтевној, а нама преко потребно позицији снажне доминантне четворке. Због разних физичких стања одлучили смо да он не иде. Ово је била тешка одлука, због играча који даје много, али донета је и због анализе ривала и онога што нам је потребно против њих“, рекао је Ђорђевић, истакао да играчи живе као тим и да нема места калкулацијама.

Милош Теодосић рекао је да је циљ прво место у групи на Светском првенству и да је рано говорити о даљим дометима екипе.

(Б92)