• Почетна
  • ВИДЕО
  • РУСИЈА И КИНА: Заједничке војне вежбе – рекордан број учесника (Видео)
Прочитај ми чланак

РУСИЈА И КИНА: Заједничке војне вежбе – рекордан број учесника (Видео)

0

RUSIJA I KINA Zajedničke vojne vežbe jpg
Кина, Русија и чланице Шангајске организације учествују у највећим заједничким војним вежбама до сада
.

Кинеска аутономна покрајина Унутрашња Монголија домаћин је највеће војне вежбе икада одржане од стране Шангајске организације, евроазијске политичке, економске и војне организације чије су земље чланице Русија, Кина, Киргистан, Казахстан, Таџикистан и Узбекистан.

Војна вежба је тренинг којим би се требало да испита спремност седам хиљада војника у борби против тероризма.

Вежба названа „Мировна мисија 2014“, започела је 24., а трајати ће до 29. августа. Службено ју је отворио заменик врховног команданта главног штаба кинеске Народне ослободилачке војске, Ванг Нинг, који уједно и надгледа вежбу.

RUSIJA I KINA Zajedničke vojne vežbe kineska vojska _1116_1861

Ратне игре на једном су месту окупиле рекордан број војника и војне опреме. Оружане снаге Кине, Казахстана, Русије и Таџикистана удружиле су се у на војном полигону Журихе како би тестирале сву потребну опрему за елиминацију јаке терористичке силе.

Осим пешадијских снага и специјалних јединица, међународна ударна ескадрила, ојачана је противаздушном одбраном, јединицама за радио електронско ратовање и ваздухопловством.

Руска војска послала је на вежбе у Кину припаднике 36. моторно оружане бригаде из Источне војне области и заповедништво ратног ваздухопловства те противваздушне одбрамбене јединице.

Руски део у вежбама износи хиљаду војника, шездесет оклопних возила, тринаест тенкова типа Т-72 двадесет артиљеријских ракетних система, осам ратних хеликоптера типа МИ-8, четири војна авиона типа СУ-25 и два ваздухопловна транспортера.

(РТ, РИА Новости, Адванце)