• Почетна
  • СПОРТ
  • ПРИЗНАЊЕ ИТАЛИЈАНА: Партизанова школа фудбала је најбоља у свету!
Прочитај ми чланак

ПРИЗНАЊЕ ИТАЛИЈАНА: Партизанова школа фудбала је најбоља у свету!

0

stevan-jovetic-1408920301-556513

Медији на Апенинима тврде да клуб из Хумске има најуспешнију академију за стварање будућих асова европског фудбала.

Медији у Италији објавили су текст у којем тврде да је омладинска школа Партизана најбоља на свету, што поткрепљују чињеницом да више од 30 играча црно-белих рођених између 1991. и 1996. године наступа за репрезентативне селекције.

Стижу наследници

Сениорски тим Партизана јуче је играо меч против Доњег Срема, а неколико сати раније у омладинској конкуренцији одигран је „вечити дерби“ с Црвеном звездом, који је клуб из Хумске решио у своју корист резултатом 3:1 (1:1).
Голове за црно-беле постигли су Лукић, Крајишник и Шапоњић, док је стрелац за Звезду био Јовановић.

Квалитетан рад омладинске школе не вреднује се кроз освојене трофеје, већ кроз призму великих фудбалера који су изашли из ње, због чега је школа клуба из Хумске увек сврставана у сам европски врх, одмах иза чувеног и славног холандског Ајакса.

Међутим, на адресу спортског центра Телеоптик у Земуну, где је смештена ова академија, дошло је још једно велико признање. Наиме, према писању италијанских медија, Партизанова школа је најбоља на свету, што су прошле године констатовали и истраживачи Центра за спортске студије (ЦИЕС) из швајцарског града Нојшатела!

Своју тврдњу медији на Апенинима поткрепљују податком да више од 32 фудбалера српског вицешампиона рођених у периоду од 1991. до 1996. године наступа за млађе селекције Србије. Такође, подсећају на то да за младу репрезентацију наступа седам играча који су прошли школу црно-белих, док за сениорску екипу игра велики број оних који су изашли из омладинског погона Партизана, а већина њих су носиоци игре ове генерације клуба.

Као додатну информацију Италијани су изнели податак да је школа црно-белих основана 1950. и да има највећи број освојених трофеја намењених победнику националног купа и домаћег првенства. Као пример играча који су изашли из Земунела апострофирани су Јоветић, Митровић, Марковић, Сулејманиј, Обрадовић и многи други.

aleksandar-mitrovic-1408920289-556515
(Курир, фото: Саша Павлић)