• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • СРБИН.ИНФО САЗНАЈЕ – КРЕМЉ ИЗНЕНАЂЕН: Вучић одбио руске субвенције за српску пољопривреду
Прочитај ми чланак

СРБИН.ИНФО САЗНАЈЕ – КРЕМЉ ИЗНЕНАЂЕН: Вучић одбио руске субвенције за српску пољопривреду

0

eko-subvencije

Србија је, по свему судећи, на корак да пропусти још једну историјску шансу.

Како редакција „Србин инфо“ сазнаје, у Москви су веома изненађени изјавом премијера Србије Александра Вучића да Влада неће субвенционисати извоз пољопривредних производа у Русију. Изненађење је веће, јер је из Кремља у Немањину претходно већ стигла понуда да се руским капиталом у наредне две године од Србије направи прави аграрни гигант.

Наиме, у Москви су свесни да Србија тренутно нема довољно велику производњу која би могла да подмири макар део огромног руског тржишта. Због тога је план био да водеће банке из Русије, у сарадњи са српским партнерима, субвенционишу што већи број домаћих фирми, али и индивидуалних произвођача. Како сазнајемо, чак је и одређени број трговинских ланаца у Србији желело да се укључи у пољопривредну производњу уз помоћ руских субвенција.

Ипак, као и много пута до сада, српско политичко руководство је изашло у сусрет бриселском диктату и поред тога што је Вучић све до скоро уверавао руске партнере да ништа неће моћи да заустави сарадњу две земље.

Овако, Влада Србије је још једном на пружену руку из Москве окренула главу на страну (ка Западу), али и демантовала прву тачку свог „програма“ – отварање нових радних места, већа производа и извоз.

(Алексеј Димитријевић, Србин инфо)