Прочитај ми чланак

УС ОПЕН – ТЕНИС: Тежак пут до финала за Новака

0

Novak 3size3

Српски тенисер Новак Ђоковић имаће тежак пут до финала на предстојећем УС опену, пошто се у његовој половини жреба налазе Енди Мари и Станислас Вавринка.

Најбољи тенисер света у првом колу последњег Грен слема играће против 80. тенисера света Дијега Шварцмана из Аргентине.

Ђоковић је постављен за првог носиоца, а свој наступ отвара против Аргентинца и то ће двојици тенисера бити први међусобни меч.

Ни у другој рунди Ђоковић не би требало да има превише проблема, пошто га очекује бољи из сусрета Жил Милер – Пол Анри Матје. Треће коло доноси Шпанца Гиљерма Гарсија-Лопеса.

Новак би у пројектованом четвртфиналу играо против Марија, а коло пре тога наишао би на потенцијалну „мину“ у жребу, у виду Џона Изнера. Питање је само колико је Американац спреман, пошто се у четвртак повукао са турнира у Винстон Сејлему, због повреде стопала.

Полуфинале би Ђоковићу могло да донесе Станисласа Вавринку, који ће у својој четвртини жреба имати Шпанца Томија Робреда.

Душан Лајовић налази се у четвртини жреба коју воид Давид Ферер. Лајовић је добио тешког противника за прво коло, у питању је Јиржи Јанович. Уколико прође неугодног Пољака играће са бољим из меча Пабло Куевас – Кевин Андерсон.

Други носилац на турниру Роџер Федерер своје учешће креће од незгодног Маринка Матошевића, а касније га чекају добри сервери – Семјуел Грот и Иво Карловић.

Швајцарац би у осмини финала требало да игра са Фабиом Фоњинијем, док у очекиваном четвртфиналу иде на Григора Димитрова из Бугарске.

У Федереровој половини жреба налази се Шпанац Давид Ферер, који је играо финале Мастерса у Синсинатију. Пре меча са Роџером, Ферер ће имати велике изазове пошто је жребом одлучено да може играти са Марином Чилићем и Томашом Бердихом.

(B92)