• Почетна
  • СВЕТ
  • Словени
  • РУСИЈА СЕ НАОРУЖАВА – стижу ловци пете генерације и нови бомбардери и хеликоптери
Прочитај ми чланак

РУСИЈА СЕ НАОРУЖАВА – стижу ловци пете генерације и нови бомбардери и хеликоптери

0

weGF

(Глас Русије)

Прва фаза државног тестирања авиона Т-50 (перспективни авијацијски комплекс јуришне авијације, ПАК ФА) се завршава 2015. године, а 2016. године ће почети испоруке авиона наручиоцима.

То је новинарима потврдио генерални директор Уједињене корпорације за производњу авиона (ОАК) Михаил Погосјан.

„Прва фаза државног тестирања авиона Т-50 ће се завршити у планираном року. Од 2016. године ће почети испорука авиона Оружаним снагама Руске Федерације“, цитира ИТАР-ТАСС речи директора ОАК. Он је рекао дасе сада тестирају четири авиона. Следеће године ће се тестирати још два авиона.

ПАК ФА – је руски вишенаменски ловачки авион пете генерације, који је конструисан у Уједињеној корпорацији за производњу авиона (ОАК) – Сухој, где се води под ознаком Т-50. Производња је почела 2013. године у једном од погона фабрике. Раније је планирано да 2015. године почне његова серијска производња. До сада је у погону произведено 8 авиона Т-50, а 5 од њих су већ готови и лете.

t-50

Ратна авијација Русије добија нове авионе и хеликоптере до 2020. године

Ратна авијација Русије планира да до 2020. године обнови све борбене авионе и хеликоптере, изјавио је данас главни командант ратне авијације РФ Виктор Бондарев у интервјуу руским новинарима.

„Ми ћемо до 2020. године, практично, обновити борбене авионе и хеликоптере, и заменити и ловачку авијацију новим типовима авиона. Осим тога, сви авиони Миг-31БМ ће проћи процес велике модернизације“, рекао је Бондарев.

Он је, такође, додао да ће ратна авијација РФ ове године добити више од 200 нових авиона и хеликоптера.