Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Има ли Влада план за извоз у Русију?

0

Logo-Dveri-crveni-2014

Шта Влада чини да Србија искористи велику развојну шансу Србије и повећа извоз пољопривредних производа у Русију?

У контексту повећаних извозних могућности Србије као и изјаве Руског амбасадора у Београду Александра Чепурина који је указао да „Србија мора бити спремна да искористи велику шансу за извоз у Русију“, Двери постављају питања Влади и Александру Вучићу:

– Да ли Влада нешто организовано ради и шта по питању коришћења велике извозне шансе у Русију која нам се ненадано отворила?

– Да ли Влада има неки план по питању извоза пољопривредних производа у Русију и да ли неко из надлежног министарства или председник Владе могу да представе тај план широј јавности?

– Да ли Влада има план за елиминисање злоупотреба наше извозне позиције од стране трећих држава које преко наше позиције могу да искористе наш повлашћен спољнотрговиниски положај?

Иако је Привредна Комора Србије предложила неке конкретне мере, оправдано сумњамо, на бази катастрофалних искустава из прошлости, да режим неће субвенционисати кредите извозника у Русију, већ ће се као и увек до сада усредсредити на обилату помоћ страним банкама и пропалим буразерским дужницима.

Треба додати да аграрни буџет наставља да се празни ненаменски, да су робне резерве онеспособљене да реагују у оваквим приликама, да од ЕУ сигурно нећемо добити донације да би повећали извоз у Русију, као ни кредите од њихових банака .

Због свега тога Вас господо из Владе питамо, који вам је план? Грађани и јавност то морају да знају.

 (Двери)