Прочитај ми чланак

СРПСКИ ФУДБАЛ: Адвокат одређује и „орлиће“

0

SRPSKI FUDBAL Advokat određuje i orliće mitrovic-i-markovic
Селектор младе селекције Србије Радован Ћурчић наредних дана на састанку са Холанђанином. Марковић, Митровић, Јојић, Ђуричић и Настасић на списку су и „А“ репрезентације.

Први списак новог селектора „А“ репрезентације Дика Адвоката за дебитантски меч са Француском у Београду 7. септембра са нестрпљењем очекује јавност у Србији, али и селектор младе репрезентације Радован Ћурчић. Разлог је одавно познат, чак петорица фудбалера у исто време могу да играју и за селекцију до 21 године, а носили су истовремено и дрес сениорског тима.

Какви су тачно планови Адвоката у вези са статусом Лазара Марковића, Александра Митровића, Милоша Јојића, Филипа Ђуричића и Матије Настасића за дуел са Француском и касније за почетак квалификација у октобру, Ћурчић ће сазнати у наредних неколико дана кад је и организован састанак са њим.

ИТАЛИЈАНИ САМО СОЛИДНИ

Италијани су прошле среде одиграли пријатељски меч у Румунији и изгубили 2:1. Ћурчић се на лицу места још једном уверио у квалитете наредног ривала.
– Осим почетних 20 минута, где су добро играли, Италијани су у већем делу меча били у подређеном положају.
Румуни су им дали два гола из прекида, а онда релативно лако контролисали утакмицу до краја.
Италија није била комплетна, али су углавном играли они на које је Ди Бјађо рачунао током квалификација. Међутим, ако вам кажем да је сусрет игран на 37 степени Целзијусових, онда тај меч и није право мерило вредности екипа – тврди Ћурчић.

– Биће како Адвокат каже, јер се знају хијерархија и приоритети. „А“ селекција је увек на првом месту, ми ћемо 5. септембра у Италији и 9. септембра у Ирској имати задатак да обезбедимо три бода за бараж са петорицом играча или без њих. У овом часу заиста не знам његове планове и не бих могао ништа да кажем – истакао је Ћурчић.

Селектор „орлића“ никад није кукао, а пехова је имао од првог дана рада. И са повредама и са картонима, али је успео да доведе Србију да се за све пита у групи „9“ у којој је лидер, а практично јој недостају три бода до пласмана у бараж.

За селектора је важно да су углавном сви играчи са ширег списка од 30 играча здрави, да имају пристојну минутажу, а посебно је важно да је Матија Настасић фит.

– Највише проблема имали смо са повредама дефанзиваца, а не треба посебно да наглашавам колико нам је Матија значио. Здрав је, играо је за Манчестер сити већину припремних утакмица и у солдиној је форми. Било би сјајно да га имамо на располагању. Урош Витас још мучи муку са тетивом, али добро је да се Ћосић опоравио и да игра, а исто тако и Пантић у Кордоби добија минутажу.

Марко Петковић, Урош Спајић, Александар Ковачевић, Дарко Брашанац, Филип Ђуричић, Горан Чаушић, а посебно Филип Костић, Милош Јојић и Александар Митровић заиста већ у овом делу сезоне показују добру форму што је можда и предност у односу на Италијане којима Серија „Б“ тек креће крајем месеца.

– У неку руку је добро да наши момци имају иза себе по неколико такмичарских утакмица, али са друге стране Италијани имају другачији стил рада, јер они окупљају играче једном месечно по неколико дана и увек организују неку утакмицу.

Било како било, знамо шта нас чека у Италији и Ирској, спремни смо да одрадимо како ваља посао до краја и пласирамо се у бараж – уверава селектор младе репрезентације.

За Ћурчића је важно да је сем широке базе од готово 30 играча успео да створи хомогену групу, са одличном атмосфером која је пребродила кризу и проблеме и дошла на праг успеха.

(novosti.rs)