Прочитај ми чланак

ЕУ СТРАНКЕ: СНС – Пајтић покрао Војводину. ДС – Напредњаци продали Арапима Србију

0

EU stranke-DS-SNS

Српска напредна странка затражила је данас од надлежних државних органа да хитно и без даљег одлагања одговоре на питање како је лидер ДС и председник војвођанске владе Бојан Пајтић опљачкао Војводину и ко спречава да се утврди његова кривична одговорност.

„Питамо надлежне државне органе када ће грађанима коначно да се саопшти истина о томе колико новца је покрао Пајтић из Металс банке, где су нестале паре из покрајинских робних резерви, и које су мере предузете поводом афере Фонд за развој Војводине? Питамо и када ће надлежни државни органи обавестити грађане и рећи истину поводом пљачки у НИС-у, које је спроводио Борислав Стефановић“, наводи се у саопштењу СНС.

СНС је упитала „свезналице из ДС“ зашто за пет година нису били у стању да објаве уговор о Фиату, зашто су грађанима остали дужни и нису објавили ни уговоре са Азербејџаном и Кином….

„Демократска странка, колико год саопштења писала, не може да поништи чињеницу да на челу своје странке, и у својим редовима, има криминалце, а Српска напредна странка позива надлежне државне органе да одмах кажу истину грађанима“, наводи СНС.

Саопштење СНС-а је одговор Демократској странци, која је данас од Владе затражила да објави све „уговоре, протоколе, меморандуме и друге акте у целости“, укључујући и уговоре које су склапале друге Владе, везано за пројекте сарадње с Уједињеним Арапским Емиратима

ДС: Уместо објављивања уговора, сатанизација опозиције

У наставку страначког „рата“ саопштењима, Демократска странка је данас навела да Српска напредна странка, „уместо објављивања тајних уговора, још један дан посвећује сатанизацији опозиције по испробаном рецепту Слободана Милошевића“.

Поново инсистирајући на „хитном објављивању свих тајних послова и уговора“, ДС наводи да „прве анализе нацрта уговора са Етихадом показују да је Етихад за Вучићев ‘посао века’ дао кредит од 40 милиона долара док су обавезе Србије невероватних 700 милиона долара“.

„СНС нема капацитета ни да схвати да има апсолутну власт у Србији и да бесмислена питања треба да постави својим високим функционерима, а пре свега премијеру, министру полиције и министру правде. Све су то кадрови СНС, а управо због тога се испоставља да су послови века преваре века“, саопштила је ДС одговарајући СНС-у.

СНС је претходно данас затражила од надлежних државних органа да хитно и без даљег одлагања одговоре на питање како је лидер ДС и председник војводјанске владе Бојан Пајтић опљачкао Војводину и ко спречава да се утврди његова кривична одговорност.

„Питамо надлежне државне органе када ће градјанима коначно да се саопшти истина о томе колико новца је покрао Пајтић из Металс банке, где су нестале паре из покрајинских робних резерви, и које су мере предузете поводом афере Фонд за развој Војводине? Питамо и када ће надлежни државни органи обавестити градјане и рећи истину поводом пљачки у НИС-у, које је спроводио Борислав Стефановић“, наводи се у саопштењу СНС.

СНС је упитала „свезналице из ДС“ зашто за пет година нису били у стању да објаве уговор о Фиату, зашто су градјанима остали дужни и нису објавили ни уговоре са Азербејџаном и Кином…

„Демократска странка, колико год саопштења писала, не може да поништи чињеницу да на челу своје странке, и у својим редовима, има криминалце, а Српска напредна странка позива надлежне државне органе да одмах кажу истину градјанима“, наводи СНС.

Напредњаци су тако реаговали на саопштење Демократске странке, која је од Владе затражила да објави све „уговоре, протоколе, меморандуме и друге акте у целости“, укључујући и уговоре које су склапале друге Владе, везано за пројекте сарадње с Уједињеним Арапским Емиратима.

„Од 29 помпезно најављених пројеката сарадње са УАЕ реализовано је тек неколико. Нажалост и након годину дана детаљи тих уговора нису доступни јавности и чувају се, чак и од министара Владе која је склопила те послове, као највећа државна тајна“, сматрају у ДС.

„У низу тајних послова и тајних уговора Александра Вучића крију се тајне о продаји најплоднијих ораница које су највеће богатство и потенцијал наше земље“, наводи се у саопштењу демократа.

ДС наводи да је прво потписан предуговор са Ал Дахром за формирање још једне заједничке компаније и управљање 9.000 хектара земљишта, али да је тај посао, „најављиван као посао века и обећане су инвестиције у износу од 100 милиона евра, наравно пропао и није инвестиран ниједан динар“.

(Танјуг, Бета)