• Почетна
  • СПОРТ
  • СРПСКИ ФУДБАЛ: Чука сигурна, кикс Јагодине, Звезда с победом у одбрану титуле
Прочитај ми чланак

СРПСКИ ФУДБАЛ: Чука сигурна, кикс Јагодине, Звезда с победом у одбрану титуле

0

237243_lopta-srbija01-public-shutterstock_f

Фудбалери Чукаричког победили су у гостима Напредак са 2:0, док су Јагодина и Младост из Лучана одиграли нерешено 1:1.

Чукарички је тако у првом колу нове сезоне показао да има исте амбиције као у прошлој, док је екипа из Лучана покварила планове фаворизованим ’ћуранима’.

Победу свог тима у Крушевцу најавио је Павловић у 53. минуту, да би коначан резултат поставио у петом минуту надокнаде. Домаћи су од 84. играли са играчем мање, пошто је искључен Божовић.

И Младост из Лучана је добила црвени картон у финишу меча, али то јој није сметало да „откине“ бод Јагодини.

Повели су домаћи већ у 11. минуту када је погодио Шушњар, али им је у другом полувремену планове покварио Адамовић, који је реализовао пенал.

Црвена звезда у суботу је кренула победом у одбрану титуле, док су успешни још били Нови Пазар и Спартак из Суботице.

У последњем мечу дана Борац је у Чачку остварио победу на повратку у елитни ранг. Чачани су славили са 2:0 против Доњег Срема, а стрелци су били Мутавџић у 64. и у 86. минуту.

Звезда сигурно у одбрану титуле

Фудбалери Црвене звезде победом су кренули у одбрану титуле првака, пошто су у првом колу савладали Раднички из Ниша са 2:0.

’Црвено-бели’ су тако успели да сруше традицију и остваре тријумф у првом колу првенства, тек трећи пут у последњих 13 година.

’Црвено-бели’ су тако успели да победе иако због проблема са регистровањем играча нису могли да рачунају на појачања која су стигла овог лета.

Звезда, Партизан, ОФК Београд, Рад и Војводина због дуговања неће моћи до почетка такмичења да региструју укупно 25 фудбалера – „црвено-бели“ и Рад по девет играча, ОФК Београд пет, а Партизан и Војводина по једног.

Домаћи тим био је бољи током већег дела меча, а да је Ђорђе Ракић био мало присебнији, резултат је могао да буде и убедљивији.

Најистакнутији појединац меча био је Дарко Лазовић, који је правио велике проблеме противницима по десној страни.

Ипак, меч је решио капитен Ненад Милијаш, са два гола у финишу првог полувремена. Прво је његов ударац у 43. минуту скренуо Љубинковић и преварио голмана Филиповића, да би три минута касније био постављен коначан резултат и то на веома бизаран начин.

Милијаш је шутирао из слободњака са неких 30 метара искоса са десне стране, гађао ближи угао, Филиповић је погрешно проценио лет и лопта је без његове интервенције завршила у мрежи.

У другом делу игре Раднички је могао да смањи преко Пејчића, док су у Звезди најбоље прилике пропустили Ракић, Лазовић и Јовић.

СЛ, прво коло:

Нови Пазар – Рад 1:0
(Кецап 4′)
Спартак – Раднички (КГ) 1:0
(Балабановић 74′)
Црвена звезда – Раднички (Н) 2:0
(Милијаш 43′, 45+2′)
Јагодина – Младост 1:1
(Шушњар 11′ – Адамовић 76′ (п))
Напредак – Чукарички 0:2
(Павловић 53′, Миросављевић 90+5′)
Борац – Доњи Срем 2:0
(Мутавџич 64′)

Недеља:

Вождовац – Партизан (17.00)
Војводина – ОФК Београд (19.00)

(Б92)