Прочитај ми чланак

СУБОТИЦА НА ДАН ТИЈАНИНЕ САХРАНЕ: Мук, туга и јецаји!

0

sahrana tijana juricВест о трагичној смрти Тијане Јурић свуда је изазвала тугу и огорчење, највеће, разуме се, у самом Бајмоку.

Тијана Јурић биће сахрањена данас, у 17 часова, на Православном гробљу у „Дудовој шуми“ у Суботици, у којој је живела. Опело ће, у цркви Светог Вазнесења Господњег, почети сат раније. Градско веће Суботице је петак прогласило за дан жалости.

Њене другарице и другови из Бајмока, где је, код баке и деде, често боравила и где се, на најстрашнији начин, заокружио њен кратки живот, окупиће се у петак увече у центру тог места, у 19 часова, да јој паљењем свећа још једном одају пошту.

– Позивамо све грађане да дођу, понесу свеће и овако покажу колико су је волели – поручују они.

Нестанак Тијане Јурић покренуо је јавност не само у Србији, него и у целом региону. Вест о њеној трагичној смрти свуда је изазвала тугу и огорчење, највеће, разуме се, у самом Бајмоку.

– За то дивно дете не можете да нађете праве речи, толико је била добра – каже, још окамањен болом, Мирослав Леро, породични пријатеље Јурићевих.

– Свима нам је откунут комад душе, али је породици заиста страшно.

Тијанине другарице су, од првог дана, бдиле заједно са Сашком, Мирјаном и Игором. Бдиле и надале се. Писале су чак и државном врху, тражиле помоћ у проналажењу на све стране…

– Не, ово није истина, то једноставно не може да буде тако – веле, и саме обучене у црнину и згрчене од бола.

Андор Херцег, такође Бајмочанин, има 23 године и, као и сви у том месту на северу Бачке, не може да верује у оно што се, суровом игром живота, ипак догодило.

– То, једноставно, није могуће, нико не може да уради тако нешто. И како то може да се казни? Па, и смртна казна је мало за тако нешто – каже, огорчено, он.

Subotica-na-dan-sahraneСУБОТИЦА НА ДАН ТИЈАНИНЕ САХРАНЕ: Мук, туга и јецаји!

Центар града облепљен је Тијаниним умрлицама, а мештани, још увек у неверици, причају једино о смрти своје суграђанке. Групице људи полако се скупљају и крећу се ка Вазнесењској цркви у којој ће се од 16 часова обављати опело преминулој Тијани.

Откако се сазнало за мучну смрт Тијане Јурић, Суботица, град у коме је ова девојчица живела, потпуно је замро.

Центар града облепљен је Тијаниним умрлицама, а мештани, још увек у неверици, причају једино о смрти своје суграђанке.

Групице људи полако се скупљају и крећу се ка Вазнесењској цркви у којој ће се од 16 часова обављати опело преминулој Тијани.

Сахрана трагично преминуле девојчице, обавиће се у 17 часова, на Православном гробљу у Дудовој шуми у Суботици. У 19 часова Тијанини другари палиће свеће за помен душе своје другарице код Зелене фонтане.

tijana-juric-ubijena-bajmok-opelo-kovceg-sahrana-foto-nemanja-pancic-1407509856-547865Сузе, бол и јецаји испратили Тијану на вечни починак!

Тијанин отац Игор Јурић када су сандук са његовом ћерком спуштали у гроб почео је на сав глас од бола да јауче.

СУБОТИЦА – Тијана Јурић (15) коју је убио Драган Ђурић сахрањена је данас поподне око 18 часова на Православном гробљу у Дудовској шуми у Суботици.

Од убијене девојчице опростило се више од 2.000 рођака, пријатеља али и суграђана из Суботице и Бајмока који су је испратили на последњи пут.

– Мало је речи које би описали Тијану каква је заиста била..Њене плаве очи анђео мали. Свима је успевала да се увуче под кожу својом умиљатошћу – рекао је бришући сузе њен ујак Милан.

На последњем испраћају од Тијане када су њен ковчег спуштали у раку њен отац Игор Јурић почео је да јауче и набраја плачући на сав глас.

– Јооој Тићо моја јооој колико сам те волео…ти си моја срећа татино злато јооој зашто Тићо…јоој Боже шта сам ти урадио….Срећо татина ово ниси заслужила, јаукао је Тијанин отац Игор.

У том тренутку нема ко да није заплакао на гробљу од бола за изгубљеном девојчицом.

Опраштајући се од Тијане, глумац Суботичког народног позориша Милош Станковић, рекао је да је она била понос својим родитељима Игору и Мирјани, да је имала много другарица и другова, који су после њеног нестанка написали писмо државном врху да је пронађу и да им је врате.

„Провели смо свих 12 дана пакла чекајући да нам се врати“, рекао је он.

Опело Тијани Јурић (15) коју је брутално убио Драган Ђурић почело је у 16 часова у цркви Вазнесења Господњег у Суботици.

Након опела, ковчег са Тијаниним телом, у пратњи чланова породице, њених другова и пријатеља и многобројних грађана, ношен је суботичким улицама од цркве до гробља.

Звоњава црквених звона која је почела у 17 часова означила је тренутак када је погребна поворка пешице кренула до Православног гробља у Дудовој шуми у Суботици, које се од цркве налази око 2 километра.

Тијаниној сахрани присуствовали су њени другари из суботичке Основне школе „Иван Горан Ковачић“ коју је недавно завршила. Многи од њих су, у црним мајицама, носили букете цвећа, видно скрхани од бола за трагично настрадалом другарицом. Испраћају присуствује И десетак свештеника.

Пре опела у Основној школи Иван Горан Ковачић одржана је комеморација. У Суботици је данас због сахране проглашен Дан жалости, а реке људи се сливају још од раног поподнева према цркви како би одали последњу почаст малој Тијани.

Тијани родитељи скрхани болом немо примају саучешћа реке људи који пристижу на опело.

Испред цркве формирана је колона људи који стоје у реду како би Тијаниним родитељима изјавили саучешће.  Стотине људи улази у цркву из које неки излазе уплакани.

Из Бајмока су стигла два аутобуса пуна мештана који желе да на вечни починак испрате Тијану.

У 19 часова је организовано паљење свећа код Зелене фонтане у знак сећања на млади трагично изгубљени живот.

Свеће ће између осталих палити Тијанини другари и тиме јој послати последњи поздрав.Исто то, у исто време, ће учинити Тијанини другари и Бајмочани у центру Бајмока, на платоу код круга.Тијанини другари позивају све грађане који желе да им се придруже да то учине сутра, уз молбу да понесу свеће са собом.

Прочитајте још:

УБИЦА – Ово је Драган Ђурић. Он је убио малу Тијану (Видео)
МОНСТРУОЗНО УБИСТВО – ШТА СУ РЕКЛИ: Изјаве Тијаниног оца и мајке убице Тијане
СВЕ О УБИЦИ ТИЈАНЕ ЈУРИЋ: Хапсили га шесторица полицајаца
МОНСТРУОЗНО УБИСТВО: Убица Тијану ударио колима, тукао, убио и закопао! (Видео)

(Вечерње новости, Телеграф.рс, Курир)