• Почетна
  • СВЕТ
  • ГРАДОНАЧЕЛНИК ЛОНДОНА: „Боље је изаћи из овакве ЕУ“
Прочитај ми чланак

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЛОНДОНА: „Боље је изаћи из овакве ЕУ“

0

IMAGE FREE FOR USE ---Park Plaza Westminster Bridge Hotel

Градоначелник Лондона Борис Џонсон сматра да би Великој Британији ускоро могло бити боље ако изађе из Европске уније него да остане у њој.

„Када погледате колико кошта социјална политика ЕУ, када видите стагнацију европских економија или наставак апсурдних прописа из Брисела, јасно је да идемо ка тренутку у коме ће бити боље изаћи из овакве, нереформисане ЕУ, него остати у оваквој Унији“, каже он.

Џонсонови коментари стижу пред објављивање извештаја који показује да економија Лондона не би претрпела значајне последице у случају изласка Британије из ЕУ.

Очекује се да ће Џонсон на представљању извештаја предложити и план од осам тачака за реформу ЕУ, који би требало да буде свеобухватнији и темељнији од онога што „новим преговором са ЕУ“ покушава да уради актуелни британски премијер Дејвид Камерон.

„Док идемо ка том тренутку, немам никакву дилему да можемо да предводимо кампању за реформе. Али ако желимо да успемо у томе, потребно је да оснажимо своја савезништва и да научимо да ценимо и прихватимо погледе својих пријатеља са континента на целу ствар“, навео је Џонсон у ауторском тексту за „Дејли телеграф“.

Градоначелник Лондона сматра да Камерон „мора да буде храбар“, ако жели боље услове за Британце у ЕУ, и да не треба да се плаши да јасно стави до знања да је Британија спремна на излазак, ако не добије задовољавајући договор.

(vesti-online.com)