Прочитај ми чланак

БЕОГРАД, ВАШИНГТОН: Сјајна војна сарадња Србије и Америке

0
Sjajna vojna saradnja Srbije i Amerike bratislav-gasic--beta-g.-s-ds_f

Реј Мејбус и Братислав Гашић у срдачном разговору у Београду

Војна сарадња је најразвијенији део државне сарадње Србије и САД, закључено је у сусрету министра одбране Братислава Гашића с министром Ратне морнарице и руководиоцем Маринских снага САД Рејом Мејбусом у Београду.

На састанку је закључено да војну сарадњу и даље треба јачати, пре свега, заједничким вежбама и обуком припадника оружаних снага, чиме се директно унапређују функционалне и оперативне способности војске.

Министар Гашић захвалио је за донације у оквиру програма ФМФ (Foreign Military Financing) и ГПОИ ((Global Peacekeeping Operations Initiative), које помажу у опремању и модернизацији Војске Србије.

Као веома важан сегмент сарадње, Гашић и Мејбус истакли су војно образовање. У оквиру Програма ИМЕТ (International Military Education Program) тренутно се припадници МО и ВС усавршавају на свим нивоима школовања у САД.

Министар Ратне морнарице САД Реј Мејбус оценио је да је досадашња војна сарадња одлична и захвалио је на опредељењу Србије да одржава висок ниво војно-војних односа са САД.

(Вести он лајн)