• Почетна
  • ВИДЕО
  • ПОЉСКА ШТАМПА О СРБИНУ: „Радовић – Краљ. Лидер. Мајстор“ (Видео)
Прочитај ми чланак

ПОЉСКА ШТАМПА О СРБИНУ: „Радовић – Краљ. Лидер. Мајстор“ (Видео)

0
Фото: Бета/АП

Фото: Бета/АП

Читава пољска јавност, а поготово симпатизери и навијачи Легије славе српског интернационалца Мирослава Радовића.

Српски фудбалер је са два гола и две асистенције био најзаслужнији што је пољски шампион добио први меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Селтика са 4:1.

Дан после велике победе наслови у пољској штампи потврђују ко је био јунак претходне вечери.

„Радо – велика радост“, „Мирослав Радовић – непроцењиво“, „Магија Радовића“, „Радовић Легији донео импресивну победу“, „Савршени Радовић“, „Радовић потопио Селтик“ само су неки од наслова којима се описивало величанствено вече Легије и Радовића.

Један од најпосећенијих интернет портала у Пољској „Спорт.пл“ отишао је корак даље. Играчима се обично додељују оцене од 1 до 5, а Радовићева игра оцењена је са чистом шестицом!

У опису игре бившег фудбалера Партизана пише – „Краљ. Лидер. Мајстор. Идеална партија са два гола и асистенцијама. Тешко је пронаћи праве речи које би могле да најбоље опишу фантастичну игру „Рада“ против Селтика. Ако Легија стигне до Лиге шампиона, председник Богуслав Леснодорски треба да размотри изградњу споменика посвећеног српском фудбалеру“.

Радовић је са пет постигнутих голова на само три утакмице тренутно други стрелац Лиге шампиона иза Давида Лафата из Спарте, који је постигао чак осам.

„Показали смо да имамо победнички карактер. У Шкотску путујемо са добрим резултатом, али морамо бити опрезни, јер Селтик има велико искуство. У реваншу морамо бити фокусирани и сталожени како би се квалификовали у наредну рунду“, рекао је Радовић после дуела.

Реванш утакмица Селтика и Легије игра се наредне среде у Единбургу, зато што је стадион у Глазгову заузет због Игара Комонвелта, а пре тога, Радовића и другове у суботу очекује ново искушење у пољском шампионату када ће дочекати Горњик.

(Б92)