Прочитај ми чланак

ЦРНА ХРОНИКА: Тијану видели у Мађарској, отац погинуле бебе изгубљен лута болницом

0

crna hronika tijana-juric-igor-juric-otac poginule bebe

Ученицу из околине Суботице Мађари су видели у својој земљи, па је и њихова полиција укључена у истрагу.

– Постоје индиције да је особа која личи на Тијану Јурић из Бајмока виђена у Мађарској. Сведоци су прилично сигурни у опис нестале девојчице, али радимо додатне провере и засад нећемо откривати више детаља – рекао је јуче Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова.

Стефановић и Милорад Вељовић, директор полиције, састали су се у Бајмоку с мађарским колегама и посетили су место на коме је девојчица (15) нестала у ноћи између 25. и 26. јула.

Стефановић каже да је сигнал њеног мобилног телефона последњи пут регистрован два километра уз гранични прелаз с Мађарском, због чега је истрага усмерена у том правцу.

– Полиција од првог тренутка трага за Тијаном. Прегледана је површина од 80 квадратних километара. У свако кукурузиште је полиција ушла. У истрагу је укључено полиграфско испитивање, хеликоптерске, као и специјалне јединице. Не искључујемо ниједан сценарио, чак ни отмицу. Највише сарађујемо с колегама из Баје – рекао је Стефановић.

Девојчица из Суботице проводила је распуст код бабе и деде у Бајмоку, а нестала је након забаве на којој је била са другарима и после које је кренула ка Спортском центру „Рата“, где је хтела да врати дуксерицу. Дечак који ју је чекао одмах је алармирао остале да се нешто догодило јер другарице нема.

Мирјана Јурић, мајка нестале девојчице, верује да ће Тијана ускоро бити пронађена и да је њена девојчица добро.

– Пети дан траје потрага за мојом Тијаном. Душа ме боли када само помислим с каквим би особама могла сада да се налази, шта преживљава, јер с ким год да је, тај сигурно не може бити добар човек. Знам да је моје дете живо и да ће ми се вратити. После свега, све ране ћемо заједно залечити љубављу. Само тако могу да преживим ове тешке дане, другачије нећу ни да мислим – каже мајка.

БЕЗНАЂЕ: Отац погинуле бебе изгубљен лута болницом

У шоку сам, то је све што могу да кажем, рекао је Драган Маринковић (34), отац осмомесечног Андрије који је преминуо у стравичном удесу у Македонији.

Маринковић је отпуштен из болнице када су му саниране лакше повреде, али је јуче цео дан провео обилазећи своју тешко повређену супругу Марију (30), брата Николу (24) и сина Матију (5). Умотан у завоје, Драган је потпуно изгубљен лутао ходницима болнице, не желећи да разговара ни са ким.

Обесхрабрујуће вести да му је брат и даље у критичном стању дотукле су га. Болничко особље покушало је да га утеши, али је он цео дан провео шетајући од собе до собе.

– У шоку сам, то је све што могу да кажем – прошапутао је Драган док се враћао из посете супрузи Марији, чије се стање стабилизовало, док се син Матија опоравља.

Матија Маринковић (5)
Старијем сину Маринковића су до доласка Хитне помоћи најпре помогли очевици несреће.

Драган Маринковић (34)
Возач „шкоде“ Драган Маринковић задобио је повреде главе и посекотине нам рукама и ногама.

Рајко Радојковић (21)
Возач „форда“, за кога се сумња да је изазвао удес, остао је након судара заглављен у возилу повређен и у бесвесном стању.

Последњи лекарски извештај донекле је охрабрио породицу Маринковић из Ћуприје.

– Пријатељи и родбина нас храбре да истрајемо у овом тешком тренутку. Доктори кажу да су операције Матије и Марије биле успешне, али не дозвољавају посете. Веома смо забринути због Николе, али верујемо да ће превазићи кризу и да ће се пробудити.

Он је млад и јак, спортиста. Бака Дивна је неутешна, али јака и верује у успешан опоравак наших најмилијих – рекла је за “Блиц” снаја Милена Маринковић.

Никола Гавриловић (20) из Лалинских појата код Ниша, који је повређен у “форду”, могао би већ данас да буде пуштен из болнице након што му је у преломљену бутну кост уграђена шипка.

– Супруга је у Скопљу код њега. Чекамо зелено светло да буде отпуштен – рекао је Гавриловић.

Стање путнице из “форда” Милице Нововић (19) је стабилно, док испред собе возача Рајка Радојковића (21), за кога се сумња да је изазвао судар, дежура полиција.

Подсетимо, удес се догодио пре четири дана на путу Ђевђелија-Велес, када се „форд“ сударио са „шкодом“ у којој је била породица Маринковић. Беба Андрија је преминуо, а седам путника је повређено у два возила.

Нада да ће се Никола пробудити

Маринковићи су очајни због стања најтеже повређеног Николе, које је већ трећи дан непромењено. Они верују да ће се младић, који је иначе активни спортиста, пробудити из коме.

Девојчица (12) све време била уз малог Матију

Млада Новосађанка прва је притрчала малом Матији, кога је до доласка лекара све време тешила и држала га за руку. Она се са породицом затекла на путу у тренутку несреће, а касније је са мајком превезла бебу Андрију у болницу, где је преминуо.

Лекари каснили на место удеса?

Македонске власти проверавају наводе да је Хитна помоћ стигла до повређених Срба након скоро 25 минута, као и да осмомесечног Андрију који је преминуо нису одмах превезли у болницу јер су мислили да је лакше повређен. Запослени у болницу су то демантовали, иако су очевици рекли да је бебу превезла српска породица из Новог Сада.

(Блиц)