Прочитај ми чланак

ЧЕТНИЧКИ КОМАДАНТ ЖИВКОВИЋ: Отворено писмо из Новорусијe Томи и Вучићу

0

odred jovan sevic

Господине Председниче и господине Премијеру, после званичне интервенције украјинских власти да се одредите по питању српских четничких добровољаца, ви сте угасили све странице и групе Четничког покрета, а такође и неке профиле. Мени је забрањено да било шта објављујем наредних месец дана.

Такође, српска дипломатија је покушала да од Русије добије забрану нашег уласка у Русију, чиме би нас практично осудили на доживотно остајање у Новорусији. А у случају да украјински фашисти победе то би за нас значило смртну пресуду.

Да ли смо ми починили и један злочин овде?

Да ли смо и једним потезом осрамотили часно име српских четника?

Хвала вам г. Николићу и г. Вучићу на оволикој бризи, али нисмо ми највећи проблем Србије, нити је однос Кијева и Београда важнији од слободарског народа у борби против повампиреног нацизма.

bratisav zivkovic ukrajinaКада се вратим, позивам вас да јавно на неком националном сервису изнесемо аргументе, па нека народ одлучи да ли ви треба да нас осудите на изнанство и смрт. Допустићете да презентујем стравичне снимке нацистичких јединица у униформама нацистичке Немачке како парадирају, стрељају и кољу. Дозволићете да покажем снимке убијених жена са децом од неколико месеци, бебе, недужне мртве у наручју мајки.

Ако мало познајете нашу историју, слике подсећају на ужас Јасеновца. Ја разумем правило демократије да већина надгласа мањину. Но да ли је већина увек у праву? Каже наш народ: “Два лоша убише Милоша.”

И да, знам и то да је Украјина од вас оштро тражила да ухапсите мене и Јована Шевића када се вратимо?! Ја не бежим, ја ћу доћи, а Јована Шевића не знам како ћете ухапсити.
Четнички одред “Јован Шевић” са браћом козацима на првој линији одбране Новорусије

Четнички одред “Јован Шевић” са браћом козацима на првој линији одбране Новорусије

Ваљда вам је било јасно када сте добили овај захтев колико је украјинска пронацистичка власт дезорјентисана. Ја ћу ускоро доћи, а ви ме ухапсите. Само не можете ухапсити оне сузе захвалнице и дубоке поклоне од мушкараца и жена које смо добили у неколико градова у којима смо били када нам приђу и питају: “Ви Серби?” а на наш потврдан одговор причају како су и они пореклом Срби. Плачу, грле нас, љубе и траже да будемо њихови гости.

Ако одбијете понуду за јавну дебату, све сте рекли. Онда вас молим и да нас четнике оставите на миру. Ми за сада остајемо овде и уз Божију помоћ надамо се победи. Месец дана, највише два све ће бити решено. Америчке силеџије нису успеле да још једном лажју (малезијска авио трагедија) направе од Украјне нови Ирак, Афганистан… и што је најважније увуку Русију у рат. Сада ће, после свега, неко морати да дебело одговара за злочине. Ваљда познајете правило грађанског рата и општег рата. Шта ћете тада рећи?

С вером у победу овог народа овде, поздрављам вас њиховом паролом “ВОЉА И ТРУД”!!!

Братислав Живковић, командант Четничког покрета

(Србин.инфо)