Прочитај ми чланак

СРБИЈА БИРА НАЈЗЕТА!

0

srbija bira najzeta

По 10. пут Пријепољци на кеју Лима у суботу бирају „нај-зетове“ између 1.800 оних којима су девојке овог краја постале животне сапутнице.

По 10. пут Пријепољци на кеју Лима у суботу бирају „нај-зетове“ између 1.800 оних којима су девојке овог краја, поклонивши им срце, постале животне сапутнице широм Србије, а и на многим светским меридијанима.

Жири ће имати на уму, пре свега, препоруке ташти, али ће и ценити оданост граду, број долазака, спремност да се помогне тазбини… Пожељно је да кандидати учествују на „лимском котлићу“, али неће, свакако, бити пресудно умеће у спремању рибље чорбе, пошто се окупљају најбољи пецароши и „мајстори варјаче“ Лимске долине.

У галерији на отвореном, на ушћу Милешевке у Лим, биће сликом и речју представљен десетогодишњи пут манифестација „Лимски дарови“, са слоганом „Сиђи до реке“, док се у Музеју отвара изложба фотографије Чеха Јозефа Франца „Пријепоље и околина“. Уз школу риболова, меморијални турнир „Радомир Лале Морачанин“ у одбојци на песку, који почиње у петак, окупиће за четири дана десетине екипа, а промовисаће се ракија и ликер „Огњена“.

(Вечерње новости)